Aron Ouwerkerk

Classicus in wording en specialist in Neolatijn

Aron Ouwerkerk studeert Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de Unversiteit van Amsterdam en is sinds 2018 werkzaam bij Addisco.

aron-ouwerkerk

Even kennismaken met

Aron Ouwerkerk

Mijn naam is Aron Ouwerkerk en ik ben als docent Latijn en Grieks sids 2018 werkzaam bij Addisco. De Oudheid heeft mij van jongs af aan altijd gefascineerd: hoe leefde men vroeger? Welke verhalen werden er verteld? En wat hebben de Romeinen en Grieken met ons gemeen?

Om over zulk soort belangrijke vragen goed na te kunnen denken, moet je je verdiepen in de originele teksten. Daarom ben ik na het gymnasium doorgegaan met het leren van Latijn en Grieks. Na mijn examens heb ik in Italië aan de Accademia Vivarium Novum een jaar lang Latijn als levende taal leren schrijven en spreken. Dat heeft mij enorm geholpen om de taal op een soepele manier goed onder de knie te krijgen, zonder het stampen van losse grammatica en woordjes. In plaats van continu na te denken over grammaticale constructies, kon ik nu mijn aandacht richten op de inhoud van de tekst; niet hoe iets er staat, maar wat er staat – die ervaring zou ik elke leerling graag willen meegeven!

Na mijn jaar in Italië ben ik aan mijn bachelor Grieks en Latijn begonnen in Amsterdam (2017). Tijdens mijn studie ben ik me steeds meer gaan specialiseren in de Latijnse literatuur die na de Oudheid geschreven is en soms wordt aangeduid als Neolatijn. Zelfs na de val van het Romeinse Rijk is het Latijn namelijk nog heel lang erg veel gebruikt – tot in de 18 e eeuw was het ook in Nederland de taal van de wetenschap! Na de afronding van mijn bachelor ben ik daarom gestart met een Research Master in Utrecht, waarin ik met name de geschiedenis van de Renaissance (1350-1700) bestudeer. Toch ben ik eigenlijk nog steeds dagelijks met de Oudheid bezig! De Romeinen en Grieken hebben immers vanaf hun eigen tijd een enorme invloed gehad op latere culturen, eigenlijk tot de dag van vandaag!

Aron Ouwerkerk

geeft momenteel de volgende lessen/cursussen

Het hele jaar

Bijles Grieks & Latijn

Lessen Grieks & Latijn op elk niveau! Iedereen kan Grieks & Latijn leren, dus jij ook!

Lees meer

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!