Addisco Onderwijs - Griekse en Latijnse Taal en Cultuur SitemapForum Klassieke TalenOver Addisco OnderwijsInloggenInschrijven  
   
   
   

U bent hier: Home » Blog » Overigen » Benjamin Zander (inspirerende filmpjes)

   
   

Benjamin Zander
Over mogelijkheden, fouten maken en positief denken

Hilversum - zondag 23 juni 2013; 14:24 uur - Casper Porton
   
   

Latijnse Voorzetsels - Cricetus est ante cistamDe altijd energieke Benjamin (Ben) Zander is een groot voorbeeld voor mij: zijn enthousiaste en aanstekelijke manier van vertellen, zijn coulance tegenover fouten maken, zijn gebruik van anekdotes, zijn vermogen om in mogelijkheden te denken, zijn gevoel voor humor en zijn positieve manier van leiding geven zijn zeer inspirerend.

Benjamin Zander (1939) is dirigent van het Boston Philharmonic Youth Orchestra, is docent (New England Conservatory), auteur (The Art Of Possibility) en veel gevraagd gastspreker.

Hieronder volgen drie filmpjes die alle drie zeer de moeite waard zijn om te bekijken:

  • Het eerste filmpje van PopTech 2008 (± 30 minuten) gaat over zijn visie van een wereld vol mogelijkheiden. Het is geweldig om te zien hoe hij de jonge 15-jarige cellospeler Nikolai nog beter laat spelen en optreden. Zijn manier om met fouten om te gaan is ook echt fantastisch. Gewoon zeggen hoe fascinerend je het ("How fascinating!") vindt en er juist blij mee zijn, want - en zo is het - van fouten leren we.

  • Filmpje twee is een TED Talk uit 2008 (± 20 minuten) waarin Benjamin Zander op een bijzondere manier waardering bijbrengt voor klassieke muziek.

  • Het laatste filmpje (± 15 minuten) zoomt juist weer meer in op Zanders visie van een wereld vol mogelijkheden en een wereld waarin men positief denkt en zichzelf niet al te serieus neemt. Vooral zijn uitleg over de manier waarop hij zijn studenten motiveert door ze al vanaf het begin te belonen met een 10 is erg bijzonder.

Nota bene: Benjamin Zander is met zijn orkest op tournee door Nederland!
   
   
   
   


FilmpjeBenjamin Zander

A world of possibility (PopTech 2008)
   
   
Omhoog
   
   


FilmpjeBenjamin Zander

The transformative power of classical music (TED Talk februari 2008)
   
   
Omhoog
   
   


FilmpjeBenjamin Zander

The virtues of positive thinking (Education Show 2006)
   
   
Omhoog
   
   

Nog meer filmpjes van Benjamin Zander

   
   

 

   
   
   
   

Andere inspirerende personen

 

 

   
   
   
   

Categorieën

 

 

   
  Omhoog  
   
   
   

Reacties op 'Benjamin Zander'


comments powered by Disqus
   
  Omhoog