Addisco Onderwijs - Griekse en Latijnse Taal en Cultuur SitemapForum Klassieke TalenOver Addisco OnderwijsInloggenInschrijven  
   
   
   

U bent hier: Home » Lesaanbod » Cursussen Latijn & Grieks » Cursus levend Latijn

   
   

Cursus levend Latijn
Stap voor stap Latijn leren lezen zonder rijtjes stampen

Inschrijven
   
   

Pallas Athena / Minerva - Godin van de wijsheidWilt u Latijn leren lezen en begrijpen op een levendige en interactieve manier? Dan bent u bij Addisco Onderwijs aan het juiste adres.

Deze cursus Latijn is bedoeld voor absolute beginners en vormt de opstap voor de vervolgcursussen Latijn, waardoor u uiteindelijk op een natuurlijke manier autentieke Latijnse teksten leert lezen. Er is geen vooropleiding of enige andere vorm van voorkennis voor deze cursus vereist. Ook leeftijd speelt geen rol.

Tijdens 10 wekelijkse cursusavonden van anderhalf uur maakt u op een levendige en interactieve manier kennis met de Latijnse taal en cultuur. De lessen Latijn worden in klein groepsverband gegeven in Hilversum.

   
   
   
   

Startmomenten lessen Latijn

De eerst volgende cursus Latijn voor beginners start bij voldoende deelnemers vanaf mei 2019.
Startmomenten zijn in overleg met de deelnemers.
(Addisco Onderwijs houdt zich aan de schoolvakanties.)

 

 

Kunt u op het genoemde moment niet? Geef u dan toch op! Voorkeuren omtrent dag en tijd kunt u aangeven op het inschrijfformulier onder 'opmerkingen'.

   
   
   
   

Algemene cursusinformatie

Cursusnaam:
Cursus Latijn - Beginners 1
   
Voorkennis:
Niet vereist.
   
Docent:
Casper Porton geeft sinds 2003 lessen aan jongeren en volwassenen. Hij beheerst het Latijn als één van de weinigen in Nederland actief en gebruikt gesproken Latijn als krachtig didactisch middel.
   
Aantal keer:
10 bijeenkomsten van 1.5 uur.
(Addisco Onderwijs houdt zich aan de schoolvakanties.)
   
Locatie:
Diependaalselaan 124 in Hilversum. Zie ook contact & route.
   
Groepsgrootte:
Maximaal 8 deelnemers.
   
Zelfstudie:
± 1.5 tot 2 uur per week 
   

 

Kosten

Lesmateriaal:
De methode Lingua Latina van Hans Ørberg + Exercitia Latina (digitaal). Het lesmateriaal hebben wij zelf op voorraad en zit bij het cursusgeld inbegrepen. Dit materiaal is ook te gebruiken voor de verschillende vervolgcursussen.
   
Cursusprijs:
€ 195,- (inclusief consumpties, stencils, lesboek en digitaal oefenmateriaal)Inschrijven
   
   
   
   

Wat gaan we leren?

De Klassiek Latijnse uitspraak
In de beginnerscursus Latijn maakt u een start met het leren van de Latijnse taal. Op een levendige manier leert u de Klassiek Latijnse uitspraak en de juiste beklemtoning. Niet door eerst de hele uitspraak uit te pluizen, maar door direct naar eenvoudig Latijn te luisteren en vervolgens te lezen en zelfs Latijn te spreken.

Al lezend, luisterend en sprekend groeit stap voor stap uw kennis van de Latijnse grammatica en uw Latijnse woordenschat.

Etymologie
Alle Latijnse woorden leert u in context of aan de hand van plaatjes of gebaren. Op deze manier vergroot u moeiteloos uw Latijnse woordenschat (zonder Latijnse woorden te hoeven stampen) en herkent u niet alleen sneller woorden in een Latijnse zin, maar verkrijgt u ook meer inzicht in de woordbetekenissen en etymologie van woorden in onze huidige talen.

Tijdens de cursus Latijn zal hier vaak bij worden stilgestaan: het Latijn blijkt lang niet zo "dood" te zijn als men denkt.

 

 

Latijn direct leren lezen en begrijpen
Al vanaf de eerste les beginnen we met het lezen van Latijnse teksten. Door de unieke aanpak bij Addisco Onderwijs krijgt u het Latijn op een actieve en natuurlijke manier aangeboden. Spelenderwijs en door de inzet van handige (digitale) oefeningen leert u het Latijn op een directe manier vloeiend lezen en begrijpen (en zelfs Latijn spreken en schrijven) in plaats van woordje voor woordje een Latijnse tekst te ontcijferen, analyseren en vertalen.
Het luisteren naar Latijn en het zelf Latijn spreken zijn geen doelen op zich, maar worden ingezet als een krachtig middel om tot een direct begrip van het Latijn te komen.

We werken met een doorlopend verhaal over de belevenissen van een Romeinse familie. Door de Latijnse teksten komen we steeds meer te weten over de Romeinse cultuur en het Romeins verhalengoed.
Na de eerste tien lessen kunt u direct aansluitend verder met een vervolgcursus Latijn.

Alle cursussen Latijn geven u toegang tot de digitale leermiddelen van Addisco Onderwijs, zodat u ook thuis gemakkelijk de lesstof kunt herhalen.

   
   
   
   
"In de cursus die Casper geeft [...] leer je Latijn als een levende taal,
eigenlijk zoals een kind een taal leert, door horen, zelf spreken, en associëren.

Casper ondersteunt dit door talrijke uitstapjes naar de (vooral Romeinse) geschiedenis, dagelijkse voorwerpen, connecties met moderne talen, en literatuur.

Zijn kennis is indrukwekkend, en zijn enthousiasme is aanstekelijk, wat al snel wordt overgenomen door de groep. Het belangrijkste voor mij: na de lessen ga ik met energie terug naar huis!"

"Jouw lessen waren boeiend, bruisend en de oefeningen die je ontwikkeld hebt om thuis online te maken zijn een waardevolle aanvulling. Zeer uitgebreid!"

"Ik kan iedereen de cursus Latijn van Addisco van harte aanbevelen. De lessen van Casper Porton zijn buitengewoon inspirerend. Casper heeft een aanstekelijke passie voor de klassieke talen en weet die goed over te brengen op zijn leerlingen.  Latijn leren is leuk, verrijkend en boeiend, niet in de laatste plaats door het boek Lingua Latina van Hans Ørberg: een uitstekend opgebouwde methode met leerzame verhalen over de perikelen van  een Romeinse familie in de eerste eeuw na Christus,  met veel humor bovendien. Via de aantrekkelijke website kun je oefenen met vocabulaire en grammatica. Kortom: een dikke tien voor deze cursus!"

Meer referenties & aanbevelingen »
   
   
   
   

Inschrijven

Bent u enthousiast geworden over de cursus Latijn voor beginners? Meld u dan vrijblijvend aan door het inschrijfformulier in te vullen. Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u een bevestiging met meer informatie over de voltooiing van de inschrijving.

 

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Casper. Vragen, opmerkingen en suggesties zijn ook altijd welkom.
Contactformulier »
Inschrijfformulier »

   
   
   
   

Zie ook

Referenties & aanbevelingen »
Vaak Gestelde Vragen »
Over Addisco Onderwijs »

 

 

Routebeschrijving »
Algemene Voorwaarden »
Privacy Verklaring »

   
  Omhoog