Examentraining Grieks 2024 - Plato

Bij Addisco geven we al 18 jaar eindexamentraining Grieks, dus bij ons zit je zeker goed. Door onze ruime ervaring kunnen we jou het beste helpen bij de voorbereiding op het eindexamen Grieks. Onze tweedaagse examentraining geeft je de mogelijkheid te oefenen met beide onderdelen van het examen: vertalen en tekstvragen over de inhoud, stijlfiguren, narratologie en cultuurhistorie.

Wie alleen moeite heeft met vertalen, raden we aan om een vertaalworkshop te volgen. Heb je meer hulp nodig, dan kun je bij ons terecht voor privéles of een uitgebreide examentraining Grieks. 

Examentrainingen

Examentrainingen Grieks

Welke training past bij jou?

Op het examen Grieks 2024 (Plato) moet je vragen kunnen beantwoorden over de gelezen teksten uit de Historiën en een ongezien stuk van Plato vertalen. Beide elementen van het examen worden behandeld tijdens onze examentrainingen. 

Tweedaagse examentrainingen

Intensieve training Grieks voor gedegen oefening met vertalen en inhoudelijke vragen.

Uitgebreide examentrainingen

De beste en meest volledige voorbereiding op het examen Grieks: we behandelen alle stof.

Herexamentrainingen

Met feedback op gemaakte fouten en de beste tips laten we je in één dag hoger scoren.

Examentrainingen

De beste tweedaagse voorbereiding voor je eindexamen Grieks

Tweedaagse Examentraining Grieks

Onzeker over het eindexamen Grieks? Sluit dan aan bij de tweedaagse examentraining Grieks van Addisco in Hilversum. Onze centraal gelegen leslocatie is met OV en auto (vanaf de A27) perfect te bereiken vanuit Amsterdam, Utrecht of Amersfoort. Addisco onderscheidt zich van andere examentrainingen zoals in Leiden, Groningen of Utrecht door de vele jaren ervaring specifiek met klassieke talen, uitgebreid lesmateriaal, toegankelijke lessen met duidelijke uitleg en zeer kleine groepen, waardoor je altijd verzekerd bent van persoonlijke aandacht tijdens de les.

Lesdata

Groep 2A: di 30 april en wo 1 mei 2024
Groep 2B: do 9 en vr 10 mei 2024

Tijd

9:30 - 17:00 uur

Groepsgrootte

3 tot 10 leerlingen

Kosten

€ 295,- (incl. consumpties en lesmateriaal)

Onze groepslessen hebben een maximum van 10 leerlingen. Er is daarom gegarandeerd tijd voor persoonlijke aandacht en jouw vragen over de eindexamenstof. De docent en kleinschaligheid zorgen voor een gezellig, veilig en rustig leerklimaat, waarin elke leerling tot zijn/haar recht kan komen.

Mocht je groep te weinig aanmeldingen hebben om van start te kunnen gaan of is de groep vol, dan laten we je dat zo snel mogelijk weten en word je geplaatst in de groep van je tweede keus.​

Het programma van de examentraining Grieks is zorgvuldig opgesteld: we wisselen actieve werkvormen en instructie af en nemen tussendoor voldoende pauzes voor een optimale leeromgeving. Tijdens de examentraining Grieks wordt de aandacht verdeeld over de twee onderdelen van het Centraal Examen Grieks:

 1. vertalen van een ongeziene tekst van Plato m.b.v. het woordenboek (50% v/h eindcijfer)
 2. vragen over de inhoud, stilistiek en cultuurhistorie van de in het Grieks gelezen teksten van het examenpensum (50% v/h eindcijfer)

We starten de eerste dag met een korte introductie en inventarisatie van de wensen van de leerlingen. Vervolgens besteden we tijd aan vertaaltechnieken, woordenboekgebruik en vertalen. Na de pauze verschuift de aandacht naar de teksten van Plato en het beantwoorden van oefenvragen. Aan het einde van de dag is er tijd voor een vragenronde. De tweede dag starten we met stilistiek en narratologie. Na het vertalen en de persoonlijke feedback gaat de middag wederom over de teksten van het eindexamen Grieks 2024 – Plato. We bespreken veelgemaakte fouten tijdens het examen, algemene leertips (handig voor alle vakken), de cultuurhistorie, relevante filosofische stromingen en gedachtegoed en sluiten cursus af met een vragenronde, waarin onderwerpen op verzoek worden behandeld.

Let op: we hebben in de tweedaagse examentraining geen tijd om alle Griekse teksten te behandelen. Wil je dat wel graag, kijk dan bij de uitgebreide examentraining.

Dagopbouw

09.15 – 09.30 uur: inloop
09.30 – 10.15 uur: introductie
10.15 – 11.00 uur: instructie
11.00 – 12.00 uur: vertalen
12.00 – 12.40 uur: pauze
12.40 – 13.00 uur: feedback
13.00 – 13.45 uur: tekstbegrip 1
13.45 – 14.30 uur: instructie
14.30 – 15.15 uur: tekstbegrip 2
15.15 – 15.30 uur: pauze
15.30 – 16.30 uur: leertips
16.30 – 17.00 uur: vragenronde

Naast je examenbundel en de hulpmiddelen die je al van school hebt gehad, krijg je van ons:

 • een stappenplan vertalen;
 • een stencil over woordenboekgebruik;
 • twee oefenvertalingen van de examenauteur;
 • oefenvragen bij de examenstof;
 • een samenvatting van de examenstof;
 • werkvertalingen van de pensumteksten;
 • een samenvatting van de belangrijkste Griekse grammatica.

De beste en meest volledige voorbereiding voor je eindexamen Grieks

Uitgebreide Examentraining Grieks

De uitgebreide examentraining Grieks van Addisco is de beste en meest volledige voorbereiding op je eindexamen Plato (filosofische mythes). Tijdens deze training behandelen we alle stof van het eindexamen: alle Griekse teksten, alle achtergrondinformatie, cultuurhistorie, kenmerken van het genre, stilistiek, retoriek en narratologie. We oefenen met het beantwoorden van verschillende typen vragen, zodat je correct leert citeren, verwijzen en inhoudelijk antwoorden. Op de vertalingen krijg je persoonlijke feedback, zodat jij precies weet wat je sterke punten en je valkuilen zijn. Elke les is er tijd om jouw vragen te stellen over de examenstof. Voor de start van de training ontvang je een lesplanning met leerschema, waarin je precies leest wat we wanneer behandelen.

Lesdata Groep A

Vrijdagmiddagen
12, 19, 26 januari 2024
2, 9 februari
1, 8, 15, 22, 29 maart
5, 12 april

Ook DIGITAAL te volgen

Addisco Online, via livestream

Tijd

15:00-17.00 uur

Kosten

€ 400,- (incl. consumpties en lesmateriaal)

We besteden twee lessen aan vertalen en tien lessen aan tekstbegrip, achtergrondkennis en oefenvragen. De precieze verdeling en inhoud van de lessen wordt vooraf in de planning duidelijk gemaakt, maar kan op verzoek van de leerlingen worden aangepast, bijvoorbeeld om beter aan te sluiten bij schoolexamens.

In de planning staan twaalf lessen gepland. Via de mail krijg je ook nog een reservedatum toegestuurd, die we inzetten als de docent bijvoorbeeld een keer ziek is. Houd dus naast de geplande data ook de reservedatum beschikbaar. Lessen zijn ook online te kijken of via een link terug te kijken.

Naast je examenbundel en de hulpmiddelen die je al van school hebt gehad, krijg je van ons:

 • een stappenplan vertalen;
 • een stappenplan examen voorbereiden;
 • een stencil over woordenboekgebruik;
 • twee oefenvertalingen met feedback;
 • oefenvragen bij de examenstof;
 • een mini-samenvatting van de examenstof;
 • een samenvatting van de belangrijkste Griekse grammatica.

Twee keer is scheepsrecht

Herexamentraining Grieks

Ben je gezakt op Grieks? Dat is natuurlijk ontzettend jammer! Bij de herkansing helpen we je graag hoger te scoren. Ook als je een hoger cijfer moet halen voor een studie met een numerus fixus, kun je bij ons terecht. Samen reflecteren we op je huidige kennis, de gemaakte fouten tijdens het examen Grieks en maken we persoonlijk leerplan voor de herkansing. We bespreken geselecteerde teksten, oefenen met vertalen en tekstvragen. De herexamentraining (in één dag) is in zeer klein groepsverband van 2-6 leerlingen.

Lesdata

juni 2024

Tijd

9:30 - 17.00 uur

Groepsgrootte

2 - 6 leerlingen

Kosten

€ 200,- (incl. consumpties en lesmateriaal)

Het programma is zeer flexibel en afhankelijk van de behoeftes van de leerling(en). We hebben voldoende materiaal klaarliggen om te oefenen met vertalen en tekstvragen. Ook geven we tips aan onze leerlingen om zo goed mogelijk voorbereid naar de training te komen.

09.15 – 09.30 uur: inloop
09.30 – 10.15 uur: introductie
10.15 – 11.00 uur: instructie
11.00 – 12.00 uur: vertalen
12.00 – 12.40 uur: pauze
12.40 – 13.00 uur: feedback
13.00 – 13.45 uur: tekstbegrip 1
13.45 – 14.30 uur: instructie
14.30 – 15.15 uur: tekstbegrip 2
15.15 – 15.30 uur: pauze
15.30 – 17.00 uur: leertips + vrij in te vullen

Naast je examenbundel en de hulpmiddelen die je al van school hebt gehad, krijg je van ons:

 • een stappenplan vertalen;
 • een stappenplan voorbereiden op het examen;
 • een stencil over woordenboekgebruik;
 • twee oefenvertalingen;
 • oefenvragen bij de examenstof;
 • een samenvatting van de examenstof;
 • een mini-samenvatting van de Griekse grammatica;
 • een persoonlijk leerplan voor de herkansing.

Waarom bij Addisco?

De beste examentraining
Grieks van Nederland

Super reviews

Elk jaar weer helpen we leerlingen naar volle tevredenheid en dat zie je aan hun reviews!

Kleinschalig

Onze kleine groepen garanderen persoonlijke aandacht in een open en veilige leeromgeving. Bij ons durven leerlingen vragen te stellen!

Interactief

Onze trainingen staan volledig in het teken van de beste voorbereiding op het examen Grieks.

Topdocenten

Onze docenten behoren tot de absolute top. Ze zijn ervaren, bekwaam, bevlogen, creatief en innovatief. 

Bij Addisco Onderwijs leer je Latijn en Grieks niet volgens de grammatica-vertaal methode ontcijferen en decoderen. Je leert deze talen op een actieve en natuurlijke manier aan, zodat je vanaf het begin de teksten zonder problemen in het Latijn en Klassiek Grieks direct kunt begrijpen en lezen.

Ook bij de examentrainingen gebruiken we deze succesvolle didactieken (bevestigd door taalonderzoek) waar mogelijk. Onze lessen zijn kleinschalig, interactief en persoonlijk.

Zeker een aanrader! Je krijgt persoonlijke aandacht en feedback bij het vertalen. Ook de bespreking van stijlfiguren en de oefenopdrachten vond ik goed.

Douwe

Stedelijk Gymnasium Utrecht

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden over onze examentraining Grieks? Schrijf je dan in!

Aanmelden

Vul het inschrijfformulier in en controleer de gegevens. Check vooral je mailadres.

Mail checken

Je ontvangt een bevestiging per mail. Geen mail? Check je spam-box/ongewenste mail.

Betalen

Je ontvangt later nog een mail met de factuur en/of betaalgegevens.

Ingeschreven

De inschrijving is voltooid. Een week voor aanvang volgt de laatste informatie.

Misschien ook interessant?

Bijles Grieks & Latijn

Bijles Latijn en Grieks op maat en op alle niveaus. Privélessen zowel op locatie als online.

Workshops

Lessen op maat over o.a. grammatica, vertalen en ‘leren leren’ in klein groepsverband.

Zomerscholen

Leer Latijn/Grieks begrijpen, lezen, schrijven en zelfs spreken door complete onderdompeling!

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Bel of app tijdens kantooruren 06 – 381 22 149 of stuur ons een mail.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!