Examentraining
Wiskunde 2021

Kun jij wel wat extra hulp gebruiken bij het voorbereiden van je eindexamen wiskunde? Bij Addisco kun je nu ook examentraining wiskunde volgen, zodat je vol vertrouwen en met de juiste vaardigheden en kennis je examen in kunt gaan! We oefenen niet alleen met de basis, maar gaan ook dieper in op hoe je zelf de opgaves kunt aanpakken. We bieden verschillende trainingen (voor zowel havo als vwo) wiskunde A aan.

Examentrainingen Wiskunde

Welke training past bij jou?

Je bent op zoek naar examentraining wiskunde A, maar wat past het beste bij je? Voor leerlingen 5 & 6 VWO en 4 & 5 HAVO met structureel lage cijfers, een achterstand of een SE-gemiddelde lager dan 4.5, raden we de uitgebreide examentraining aan. Heb je alleen een boost nodig voor eindexamen zelf? Dan is de tweedaagse examentraining een beter idee voor jou. Ben je gezakt op wiskunde of heb je een hoger cijfer nodig voor een (numerus fixus) studie? Kies dan voor herexamentraining wiskunde.

Tweedaagse examentraining

Intensieve, persoonlijke training wiskunde voor gedegen uitleg en voldoende oefening.

Tweedaagse examentraining wiskunde

Uitgebreide examentraining

De beste voorbereiding op het examen wiskunde met extra aandacht voor de basis.

Uitgebreide examentraining wiskunde

Herexamentraining

Met feedback op gemaakte fouten en de beste tips laten we je in één dag hoger scoren.

Herexamentraining wiskunde

Een zeer uitgebreide voorbereiding voor je eindexamen wiskunde

Tweedaagse Examentraining
Wiskunde A

Je krijgt een wiskundeopgave en je hebt geen idee hoe je het moet aanpakken. Herkenbaar? In deze examentraining (op havo- of vwo-niveau) word je niet alleen geholpen bij het vinden van antwoorden, maar ook bij het leren van jezelf de juiste vragen stellen. Met een cyclisch model (een soort stappenplan) leer je wat je kunt doen als je de opgave niet gelijk snapt en doorziet. Door het zetten van de juiste algemene stappen kun je een begin maken met elke examenopgave. Je zult merken dat het dan niet meer zo lastig is om de opgave helemaal op te lossen. Je gaat vooral zelf actief aan de slag met (examen)oefenopgaven, zodat je vol zelfvertrouwen en wiskundige vaardigheden aan je examen zal beginnen.

Met het uitgebreide lesmateriaal, de duidelijke begeleiding, feedback en passie van de docent én de vele oefenopgaven krijg je de juiste tools in handen om een oplossing te vinden voor elke wiskundige examenopgave.

Lesdata

HAVO:
Groep A: 10 & 11 april 2021
Groep B: 3 & 4 mei 2021

VWO:
Groep C: 17 & 18 april 2021
Groep D: 6 & 7 mei 2021
Groep E: 10 & 11 mei 2021

Tijd

9:00 - 17:00 uur

Groepsgrootte

6-8 deelnemers

Kosten

€ 275,- (incl. consumpties en lesmateriaal)

Gezien de kleine groepjes bij Addisco is er veel tijd voor persoonlijke aandacht en jouw eigen vragen. Ook bij de tweedaagse examentrainingen is er dus voldoende persoonlijke aandacht en krijg je feedback op de fouten die je maakt en hoe je jezelf kunt verbeteren.

We bereiden het examen wiskunde voor door je te helpen je eigen probleemoplossend vermogen te ontwikkelen en je theoretische basiskennis uit te bouwen. We besteden vooral aandacht aan hoe je jezelf de juiste vragen stelt om tot de goede antwoorden te komen. De twee dagen hebben een interactieve insteek. Hierdoor snap je de theorie niet alleen, maar kun je deze ook toepassen in verschillende contexten.

Tijdens de tweedaagse training wiskunde A gaan we aan de slag met de volgende onderdelen:

 • het gebruik van de grafische rekenmachine
 • wiskundige notatie en volledig antwoorden
 • (examen)oefenopgaven
 • examenaanpak en algemene voorbereidingstips
 • het herkennen van veelvoorkomende soorten vragen
 • probleem oplossen met behulp van een cyclisch model
 • de laatste grote ‘onderzoeksopgave’ van het examen
 • de examenwerkwoorden en formules.

Uiteraard is er voldoende gelegenheid om je vragen te stellen over de examenstof en krijg je feedback op je gemaakte werk.

Het programma van beide dagen is met zorg opgesteld en beoogt voldoende afwisseling in activiteiten, inspanning en ontspanning om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de tijd. Beide dagen volgen ongeveer dezelfde opbouw van activiteiten. We werken met oefenopgaven en leertips gebaseerd op examenopgaven, waarbij we rekening houden met de bekendste valkuilen en veelgemaakte fouten. Voor de vragenronde inventariseren we op de eerste dag aan welke invulling behoefte is.

Let op: we hebben in de tweedaagse examentraining geen tijd om alle wiskundestof te behandelen. Wil je dat wel graag, kijk dan bij de uitgebreide examentraining.

08.45 – 09.00 uur: inloop
09.00 – 09.45 uur: introductie
09.45 – 12.00 uur: instructie en oefenen
12.00 – 12.45 uur: pauze
12.45 – 13.15 uur: feedback
13.15 – 14.00 uur: probleemaanpak en ‘onderzoeksopgave’
14.00 – 15.30 uur: instructie en oefenen
15.30 – 16.30 uur: examen- en leertips
16.30 – 17.00 uur: vragenronde 

Je krijgt van ons de volgende hulpmiddelen:

 • een cyclisch model probleemaanpak;
 • een stencil over examenwerkwoorden en formules;
 • (examen)oefenopgaven bij elk examenonderwerp;
 • toegang tot extra materiaal over de theorie van het examen en examenopgaven van examens van eerdere jaren.

De docent José heeft ruime ervaring op de middelbare school (alle klassen) en met het begeleiden van leerlingen naar het examen. Zij kan de stof op verschillende manieren doceren en weet hoe de examens in elkaar zitten en welke eisen er aan de antwoorden worden gesteld.

De examentraining wiskunde van Addisco legt de nadruk op persoonlijke en enthousiaste begeleiding. We zorgen dat jij kennis en vaardigheden opdoet die jou zullen  helpen zelfstandig en vaardig door het examen te komen. We werken aan je zelfvertrouwen en je krijgt natuurlijk tips om je te helpen met voorbereiden op het examen. We hebben voldoende oefenopgaven om hier en thuis mee aan de slag te gaan.

De beste en meest volledige voorbereiding voor je eindexamen Wiskunde

Uitgebreide Examentraining
Wiskunde A - 11 bijeenkomsten

De uitgebreide examentraining wiskunde A (havo en vwo) van Addisco is de beste en meest volledige voorbereiding op je eindexamen wiskunde A. Wiskunde (en het examen wiskunde) bestaat enerzijds uit basisvaardigheden die je moet kunnen dromen, zoals vergelijkingen oplossen en differentiëren. Anderzijds komen er wiskundeproblemen voor waarvan je niet altijd gelijk een oplossing weet of ziet. Daarvoor moet je de basisvaardigheden kunnen toepassen in verschillende contexten. Alle onderwerpen van het eindexamen wiskunde worden in deze examentraining behandeld: denk aan formules, grafieken, statistiek en algebra. Je oefent met vele opgaven om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Daarnaast leer je in elf lessen (van 120 min.) vooral hoe je de opgaven moet aanpakken. Je leert met een cyclisch model (een soort stappenplan) de juiste vragen te stellen en de juiste stappen te zetten om elke wiskundeopgave op te lossen. We werken dus aan je wiskundige vaardigheden, maar daar laten we het niet bij:

• je leert alles uit je grafische rekenmachine halen;
• je leert de verschillende soorten vragen op het examen herkennen;
• je hebt handvatten om met elke opgave een start te maken, ook al weet je niet gelijk wat je moet doen;
• je leert hoe het examen globaal is opgebouwd en hoe je je tijd goed kunt indelen.

Kortom, deze examentraining is de allround oplossing om het examen met succes af te ronden.

Lesdata

Groep A - VWO: woensdag 10, 17 feb; 3, 10, 17, 24, 31 mrt; 7, 14, 21, 28 april
(reserve 12 mei)
Groep B - VWO: vrijdag 12, 19 feb; 5, 12, 19, 26 mrt; 2, 9, 16, 23, 30 april (7 mei reserve)
Groep C - HAVO: maandag 8, 15 feb; 1, 8, 15, 22, 29 mrt, 5, 12, 19, 26 april
(reserve 3 mei)

Tijd

19:00 - 21:00 uur

Kosten

€ 400,- (incl. consumpties en lesmateriaal)

Je krijgt op een interactieve manier uitleg over alle onderwerpen van het examen, maar je gaat vooral zelf actief aan de slag met vele (examen)opgaven. De volgende onderdelen komen aan bod:

 • de theorie en wiskundige basisvaardigheden;
 • probleem oplossen met behulp van een cyclisch model;
 • wiskundige notatie en hoe je volledig antwoord kunt geven
 • de laatste grote ‘onderzoeksopgave’ van het examen;
 • het gebruik van de grafische rekenmachine;
 • veelvoorkomende examenwerkwoorden en formules;
 • globale indeling van het examen en veelvoorkomende soorten vragen.

Je krijgt feedback op gemaakte opgaven, zodat jij precies weet wat je sterke punten en je valkuilen zijn. Elke les is er uiteraard ook tijd om jouw vragen te stellen over de examenstof.

De precieze verdeling en inhoud van de lessen wordt afgestemd op de behoeftes van de leerlingen, zodat de examentraining ook al ondersteuning biedt bij schoolexamens.

Deze examentraining is ook geschikt als bijspijkercursus wiskunde voor leerlingen uit 4HAVO en 5VWO die een achterstand hebben opgelopen. De meeste onderwerpen die behandeld worden, moet je ook in het voorexamenjaar al onder de knie hebben.

In de planning staan elf lessen (en een reservedatum) vanaf februari tot april 2021. Als de docent een keer ziek is of de les onverhoopt om andere redenen niet door kan gaan, kan de reservedatum worden ingezet om de gemiste les in te halen.

Je krijgt van ons de volgende hulpmiddelen:

 • een cyclisch model probleemaanpak;
 • een stencil over examenwerkwoorden en formules;
 • (examen)oefenopgaven bij elk examenonderwerp;
 • toegang tot extra materiaal over de theorie van het examen en examenopgaven van examens van eerdere jaren.

Door de ruime ervaring in het lesgeven van examenklassen op de middelbare school, is de docent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het examen, hoe de examens nagekeken worden, wat de globale opzet van het examen is en wat veel voorkomende fouten zijn. Kortom, de docent weet precies wat er moet gebeuren om jou met vol vertrouwen en kunde je examen te laten maken.

Wiskunde snappen en de uitleg van de docent kunnen volgen is één ding, dit vervolgens zelf kunnen toepassen in verschillende, net even andere opgaven is iets anders. Daarvoor is vertrouwen in jezelf, creativiteit, wiskundevaardig zijn en weten hoe je een probleem aanpakt nodig. Bij de examentraining wiskunde van Addisco ligt daar nu juist de nadruk op. Niet alles voorkauwen, maar we begeleiden jou op een persoonlijke en passievolle manier, zodat je het zelf kunt en echt begrijpt. Je zult merken dat wiskunde dan ineens niet zo heel vervelend en moeilijk meer is!

Naast het volgen van de examentraining is het belangrijk om zelf ook te oefenen. Met het door onszelf ontwikkelde oefenmateriaal kun je thuis ook goed aan de slag. Door de interactieve insteek van de lessen en oefenmateriaal werken wij aan jouw kennis, vaardigheden en oplossingsvermogen. 

We hebben een beperkt aantal plekken voor de uitgebreide examentraining wiskunde A, dus wacht niet te lang met inschrijven!

Twee keer is scheepsrecht

Herexamentraining Wiskunde

Gezakt voor je wiskunde examen? Geen paniek! Met deze herexamentraining kun je alsnog slagen of een hoger cijfer voor een vervolgstudie halen. We maken samen een persoonlijk leerplan en gaan aan de slag met de onderwerpen die jij nog lastig vindt. Uiteraard analyseren we goed waar de knelpunten liggen en hoe je deze op een efficiënte manier kunt verbeteren. Door dit in kleine groepen (1-4 leerlingen) te doen, wordt deze training goed afgestemd op jouw behoeften.

We bespreken hoofdonderwerpen, zoals algebra, vergelijkingen oplossen, functies en grafieken en oefenen met veel voorkomende vragen op het examen.

Lesdata

Juni 2021 (nader te bepalen)

Tijd

9:00 - 17:00 uur

Groepsgrootte

1 - 4 leerlingen

Kosten

€ 200,- (incl. consumpties en lesmateriaal)

Het programma is zeer flexibel en afhankelijk van de behoeftes van de leerling(en). Onderstaand programma is als leidraad.

08.45 – 09.00 uur: inloop
09.00 – 09.45 uur: introductie
09.45 – 12.00 uur: instructie en oefenen
12.00 – 12.45 uur: pauze
12.45 – 13.15 uur: feedback
13.15 – 14.15 uur: probleemaanpak en ‘onderzoeksopgave’
14.15 – 15.45 uur: instructie en oefenen
15.45 – 16.00 uur: pauze
16.00 – 17.00 uur: examen- en leertips

Je krijgt van ons de volgende hulpmiddelen:

 • een cyclisch model probleemaanpak;
 • een stencil over examenwerkwoorden en formules;
 • (examen)oefenopgaven bij elk examenonderwerp;
 • toegang tot extra materiaal over de theorie van het examen en examenopgaven van examens van eerdere jaren.

Waarom bij Addisco?

De beste examentraining
wiskunde van Nederland

Toegankelijk

Zonder in te boeten aan kwaliteit of niveau, zijn onze lessen door iedereen te volgen.

Kleinschalig

Door onze kleine groepen heerst er een zeer open en informele sfeer. Er is veel persoonlijke aandacht.

Interactief

Onze lessen zijn helder, inspirerend en vooral zeer interactief. Van onze lessen krijg je energie!

Bevlogen

Onze docent behoren tot de absolute top. Ze zijn bekwaam, bevlogen, creatief en innovatief.

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden over onze examentraining wiskunde? Schrijf je dan in!

Stap 1

Aanmelden

Vul het inschrijfformulier in en controleer de gegevens. Check vooral je mailadres.

Stap 2

Mail checken

Je ontvangt een bevestiging per mail. Geen mail? Check de spam-box.

Stap 3

Betalen

Je ontvangt later nog een mail met de factuur en/of betaalgegevens.

Klaar!

Ingeschreven

De inschrijving is voltooid. Een week voor aanvang volgt de laatste informatie.

Misschien ook interessant?

gehele schooljaar

Training 'leren leren'

Leer hoe je beter, sneller en leuker kunt leren, hoe je hersenen eigenlijk werken en hoe een realistische planning eruit moet zien.

Lees meer
april / mei 2021

Examentraining Latijn

Onze docenten helpen je graag op weg voor het eindexamen Latijn met heldere uitleg, de beste tips en oefenmateriaal.

Lees meer
april / mei 2021

Examentraining Grieks

Onze docenten helpen je graag op weg voor het eindexamen Grieks met heldere uitleg, de beste tips en oefenmateriaal.

Lees meer

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Bel tijdens kantooruren 035 – 631 59 28 of stuur ons een mail of bericht.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!