Addisco Onderwijs - Griekse en Latijnse Taal en Cultuur SitemapForum Klassieke TalenOver Addisco OnderwijsInloggenInschrijven  
   
   
   

U bent hier: Home » Vaak Gestelde Vragen (FAQ)

   
   

Vaak Gestelde Vragen (FAQ)
en de daarbij horende antwoorden

Een overzicht van vaak gestelde vragen: FAQ (Frequently Asked Questions).

   
   
   
   

Inhoud

 

 

   
   
   
   

Algemeen

 • Wat betekent de naam Addisco?
  Addisco is Latijn voor ik leer bij. Addisco Onderwijs startte aanvankelijk alleen met het geven van bijlessen Grieks en Latijn. Later kwamen daar de cursussen en excursies bij. Zowel bij de bijlessen als bij de cursussen wordt nieuwe informatie altijd geassocieerd met informatie die al bekend is bij de leerling of cursist. Daarom leert u niet alleen bij Addisco Onderwijs, maar leert u bij.
 • Hoelang bestaat Addisco Onderwijs?
  Addisco Onderwijs is in 2005 opgericht en bestaat dus ruim dertien jaar.
 • Wie is het icoon van Addisco Onderwijs?
  Het icoon van Addisco Onderwijs (zie de afbeelding hierboven, de homepagina en het logo) is Nikè. Zij is de godin van het slagen en succes. Nikè (of Victoria in het Latijn) betekent letterlijk overwinning. Ze was vaak in het gezelschap van de godin van de wijsheid Pallas Athena (Minerva) en soms ook van de oppergod Zeus (Iuppiter). Een perfecte godin dus als boegbeeld voor Addisco Onderwijs.
   
   
Omhoog
   
   

Cursussen

 • Waarom een cursus volgen bij Addisco Onderwijs?
  Addisco Onderwijs biedt goed te volgen cursussen in klein groepsverband (nooit meer dan 8 cursisten per groep), zodat elke cursist net zoveel aandacht krijgt als hij of zij nodig heeft. Kleine groepen zijn veelal gezelliger, opener en interactiever. Verder is het bijzondere aan de lessen bij Addisco Onderwijs dat de Klassieke Talen als levende talen worden onderwezen. Niets geen rijtjes, ingewikkelde grammaticale termen en lange woordenlijstjes stampen, maar direct stap voor stap deze talen leren lezen en de taal direct leren begrijpen, zonder de noodzaak van puzzelen, analyseren of vertalen.
  Voor nog meer redenen kunt u een kijkje nemen bij de referenties.
 • Geeft Addisco Onderwijs ook cursussen aan ouderen?
  De aangeboden cursussen zijn bedoeld voor iedereen, dus voor jong en oud. De cursussen worden op zo'n manier gegeven dat iedereen makkelijk met de stof mee kan komen. Voor ouderen zijn de cursussen uitermate geschikt om mentaal scherp te blijven: het vertalen van een Griekse of Latijnse zin is vergelijkbaar met het oplossen van een puzzel. De leeftijden van de cursisten varieren van 9 tot 90 jaar. Gemiddeld ligt de leeftijd van de cursisten rond de 50.
 • Grieks en Latijn leren? Is dat niet veel te moeilijk?
  Nee, dat is helaas een zeer hardnekkig misverstand. De talen Grieks en Latijn zijn echt niet moeilijker dan welke andere taal dan ook. Ze zijn alleen wel een beetje anders ten opzichte van het Nederlands, maar dat maakt deze talen juist zo bijzonder en leuk. In principe kan iedereen - ongeacht leeftijd of opleidingsniveau - de cursussen die Addisco Onderwijs aanbiedt volgen. De enige vereisten daarvoor zijn een beetje goede wil en wat doorzettingsvermogen. Na een tijdje zult u zien dat er niet alleen verschillen, maar ook ontzettend veel overeenkomsten met onze huidige talen zijn.
 • Waarom zou ik anno 2018 nog Grieks en Latijn willen leren?
  Er zijn vele verschillende redenen om in de 21ste eeuw nog met deze talen en culturen bezig te willen zijn.
  Zie hier drie redenen om Grieks en Latijn te leren volgens de VCN en hier twaalf troeven bij onze Belgische collega's.
 • Biedt Addisco ook cursussen Nieuwgrieks en Italiaans?
  Nee, Addisco verzorgt alleen de onder lesaanbod vermelde cursussen en activiteiten. Nieuwgrieks en Italiaans zijn zogenaamde 'levende talen', Addisco Onderwijs richt zich vooral op het Oudgrieks en Latijn, zogenaamde 'dode talen', die we wel als levende talen doceren.
 • De bij de cursus vermelde dag en tijd komen mij niet uit. Wat nu?
  Voorkeuren omtrent dag en tijd kunt u altijd door middel van het inschrijfformulier (onder 'bericht/opmerkingen') aangeven. We zullen er zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden.
 • Zijn er ook avonden dat ik kan komen kijken bij een cursus?
  Jazeker, dat kan. Neem contact op en dan bekijken we de mogelijkheden.
   
   
Omhoog
   
   

Bijles

 • Wat zijn de tarieven?
  Zoals ook op de bijlespagina te lezen is, vragen we € 40,- per uur per persoon.
 • Geven jullie ook bijlessen aan huis?
  Nee, alle lessen worden uitsluitend in Hilversum op onze eigen leslocatie gegeven (zie contact).
 • Geven jullie ook gratis proeflessen?
  Nee, je kunt natuurlijk altijd wel eerst één les komen proberen om te kijken wat je ervan vindt, maar er gelden dan geen kortingen voor die eerste les.
   
   
Omhoog
   
   

Overige Vragen

 • Mijn vraag staat er niet bij!
  Heeft u een vraag, maar staat deze er hierboven niet tussen? Neem dan contact op door uw vraag in te sturen via het contactformulier.

   
  Omhoog