Fleur van Schaijk

Fleur van Schaijk (2001) studeert klassieke talen. We leerden haar kennen tijdens een van onze zomercursussen actief Latijn voor studenten, waarbij ze een bijzonder talent bleek te hebben voor het docentschap. 

Fleur is sinds 2021 werkzaam als bijlesdocent bij Addisco.

fleur-van-schaijk

Even kennismaken met

Fleur van Schaijk

Ik ben Fleur van Schaijk (2001). Ik studeer Klassieke Talen en Filosofie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, hier woon ik ook. Zelf kwam ik in aanraking met Grieks en Latijn op de middelbare school. Ik stapte op een open dag een lokaal binnen waar een grote wereldkaart met het Romeinse rijk hing en er stonden allemaal rare krabbels op het bord (dit bleek het Griekse alfabet te zijn), hier moest ik meer van weten! Dit enthousiasme en deze interesse is de hele middelbare school bij me gebleven. Toen in de bovenbouw het moment kwam dat ik een studie moest uitkiezen was het voor mij al gauw duidelijk.

In mijn eerste jaar van de studie GLTC (= Griekse en Latijnse Taal en Cultuur) kwam ik via medestudenten voor het eerst in aanraking met het principe ‘levend’ Latijn en Grieks. In het begin trok ik mijn wenkbrauwen op: De Grieken en Romeinen liggen toch al lang onder de grond, waarom zou je dan hun taal als ‘levend’ gaan beschouwen? Echter heb ik toen (lichtelijk sceptisch) een aantal avonden een cursus gevolgd van het levend Latijn, georganiseerd door Mari van de Ven, Jelt Blauw en Michiel Sauter (allen werkzaam bij Addisco). Tijdens deze cursus zag ik mijn taalvaardigheid in het Latijn vooruitschieten en… ik was om. Later kwam de kans voorbij om een zomercursus levend Latijn van Addisco te volgen met velen van mijn studiegenoten: weer ging mijn taalvaardigheid vooruit! Ik heb zelf echt nog veel te leren op dit gebied; het kleine beetje wat ik al heb geleerd probeer ik zo veel mogelijk toe te passen in mijn bijlessen.

Inmiddels ben ik alweer een poosje bijles-docent. Ik ben hier een jaar geleden mee begonnen op een School in Nijmegen en nu ben ik hier bij Addisco. Bijles geven vind ik super leuk en ik leer er zelf ook super veel van. Mijn streven in elke bijles is, naast het leerlingen ondersteunen in het leren van de taal (of course), de leerlingen enthousiast krijgen voor de talen en de wereld van de Grieken en de Romeinen. Bij mij komen leerlingen niet weg met ‘Latijn is saai’(behalve als het Cicero is dan). Ik vind het leuk om de leerlingen vooruit te zien gaan en doe steeds mijn stinkende best om hun vooruitgang te bevorderen.

Fleur van Schaijk

geeft momenteel de volgende lessen/cursussen

Het hele jaar

Bijles Grieks & Latijn

Lessen Grieks & Latijn op elk niveau! Iedereen kan Grieks & Latijn leren, dus jij ook!

Lees meer

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!