José van Hanegem

Wiskundige, docentonderzoeker & coach

José van Hanegem (1989) studeerde wiskunde aan de Universiteit van Utrecht en is na een loopbaan op de Kees Boekeschool sinds september 2020 werkzaam bij Addisco.

Jose

Even kennismaken met

José van Hanegem

Graag wil ik mij even voorstellen. Ik ben José van Hanegem. Ik heb een eerstegraads lesbevoegdheid in wiskunde en heb 10 jaar met veel passie en plezier wiskunde gegeven op de Werkplaats Kindergemeenschap (Kees Boekeschool) in Bilthoven. Zowel de leerlingen uit de onderbouw als de bovenbouw en examenklassen heb ik lesgegeven. In die tijd als docent heb ik veel kinderen zowel kunnen helpen met wiskunde en rekenen, maar vooral ook een steentje bij kunnen dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Door het volgen van allerlei cursussen, onderzoek doen naar het onderwijs, lessen en materiaal ontwerpen en het mentorschap ben ik een completere docent geworden.

Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en wil ik op mijn wijze al die ervaring gebruiken in trainingen en cursussen bij Addisco.

Lesgeven is voor mij met aandacht naar iemand kijken. Iemand in zijn of haar kracht laten staan en daarmee het vertrouwen en kunde laten krijgen om te leren. Ik hoor vaak leerlingen zeggen: “ik kan wiskunde echt niet!” Wat geeft het dan veel voldoening als aan het einde van de les de leerling er achter is gekomen dat hij/zij zelf de oplossing heeft gevonden. Het enige wat ik dan heb bijgedragen, is een paar vragen stellen om de leerling een duwtje in de goede richting te geven en ze zelf te laten nadenken. Dat is voor mij de sleutel tot leren.

Zoals de Nederlandse wiskundige Lex Schrijver het eens zei: “Wiskunde is als zuurstof. Als het er is, merk je het niet. Als het er niet zou zijn, merk je dat je niet zonder kunt!”

José van Hanegem

geeft momenteel de volgende lessen/cursussen

Januari - MEI

Examentraining Wiskunde

Dat extra steuntje in de rug om je examen wiskunde met vertrouwen te halen!

Lees meer
Latijn doceren? Zo lukt het wel!
Hele jaar

Studievaardigheden

Wil jij efficienter en leuker leren leren en plannen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Lees meer

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!