Michiel Sauter

Michiel Sauter (1964) heeft Duitse taal en cultuur gestudeerd in Nijmegen en geeft naast Duits ook klassieke talen aan verschillende scholen waaronder het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen.

Michiel is sinds 2020 werkzaam bij Addisco tijdens met name de zomerscholen, maar geeft soms tussendoor ook een cursus of lezing.

michiel-sauter-gr2

Even kennismaken met

Michiel Sauter

Als germanist heb ik een grote voorliefde voor taal als communicatiemiddel. Daarom was ik aangenaam verrast toen ik het levend Latijn ontdekte: Latijn als een middel om zonder moeizame vertaalmanoeuvres gemakkelijker, plezieriger en beter Latijnstalige teksten te kunnen lezen. Vooral in de zomercursussen bij Addisco met Roberto en Casper heb ik het Latijn lezen, luisteren, spreken en schrijven kunnen trainen en verbeteren. 

Met gelijkgestemden heb ik in 2013 de Circulus Latinus Noviomagensis opgericht. In deze Nijmeegse Latijnkring bespreken we wekelijks -uiteraard in het Latijn- de meest uiteenlopende Latijnse teksten: erg leuk en leerzaam. Twee trouwe bezoekers zijn mijn collega’s Mari en Jelt.

Langzaamaan is mijn hobby Latijn uitgegroeid tot mijn beroep: alweer jaren werk ik als docent Latijn en Grieks voor het Stedelijk Gymnasium Nijmegen en werk ik sinds 2020 mee aan de Zomerschool Latijn van Addisco.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!