Modules

 • 1 Hoofdstuk

  Bijbels Hebreeuws

  Hier verschijnen de komende tijd wat probeersels die mogelijk kunnen helpen bij het onder de knie krijgen van het Bijbels Hebreeuws.
 • 15 Hoofdstukken

  Carmina Latina per se illustrata

  Omnium carminum modos et verba fecit Alexander Veronensis, Johannes Massari citharis et clavicordiis cecinit, voces addidit, omnia instrumenta musica excepta miscuit. Petrus Pizzoli tympanis donavit carmina. Daniel Pettersson emendavit locos. Casper Porton discum et libellum in hanc versionem digitalem mutavit atque edidit apud Addisco. Liber aureus Johannis H. Ørberg “Lingua Latina per se illustrata” materiam praebuit his nugis. Accedunt carmina sine voce, organis musicis tantum exceptis, ad usum magistrorum.

 • 11 Hoofdstukken

  Eindexamen Latijn 2023 – Ovidius

  Introductie

  Salve discipule, welkom bij de leermodule CE Latijn 2023 - Ovidius. In deze module vind je teksten, vertalingen, video's en oefenvragen met betrekking tot het eindexamen Latijn 2023. Ook kun je hier oefenen met teksten van Ovidius vertalen en scanderen. De module is ingedeeld in hoofdstukken: in elk hoofdstuk staat een verhaal uit de Metamorphoses centraal. Binnen een hoofdstuk kun je een samenvatting van het verhaal vinden, de Latijnse tekst met een Nederlandse werkvertaling, een video waarin de tekst in zijn geheel wordt besproken en een quiz, waarmee je je kennis over het hoofdstuk kunt testen. We raden aan om eerst de samenvatting van het verhaal te lezen, daarna de tekst zelfstandig te vertalen en te controleren met de werkvertaling, dan de video te bekijken en pas als je denkt de stof onder de knie te hebben de quiz te maken. Door op 'bekijk vragen' te klikken, kun je kijken wat de juiste antwoorden (met uitleg) op de vragen zijn.  
 • 4 Hoofdstukken

  Exercitia Latina I

  [NL] Hier kun je je Latijn actief oefenen met behulp van zo'n 450 exercitia.
  [EN] Practice your active Latin skills here, with 450 exercitia.
  [LA] Hic Latina lingua exerceri et audiri potest.

 • 4 Hoofdstukken

  Exercitia Latina I – licentie

  [NL] Hier kun je je Latijn actief oefenen met behulp van zo'n 450 exercitia.
  [EN] Practice your active Latin skills here, with 450 exercitia.
  [LA] Hic Latina lingua exerceri et audiri potest.

 • 7 Hoofdstukken

  Fabulae Faciles (Ritchie)

  Dit is de digitale versie van de beroemde Fabulae Faciles van Francis Ritchie. Deze module bestaat uit vier spannende mythen over de helden Perseus, Hercules, Jason en Odysseus. Het Latijn loopt langzaam qua moeilijkheid op en helpt als overgangslectuur naar auteurs als bijvoorbeeld Livius en Caesar. In deze digitale versie vind je naast de tekst verschillende hulpmiddelen: uitvoerige filmpjes met uitleg in het Nederlands en Latijn, woordenlijsten, vertalingen, lijsten met uitdrukkingen, indices met namen en plaatsen en nog veel meer.

 • 12 Hoofdstukken

  Ovidii Metamorphoseon libri XV

  In pagellis insequentibus libri Metamorphoseon a poeta egregio Ovidio conscripti variis modis explanantur. Vocabula, versiones simpliciores, versuum recitationes necnon explanationes inveniri possunt.