Fabulae Faciles (Ritchie)

Dit is de digitale versie van de beroemde Fabulae Faciles van Francis Ritchie. Deze module bestaat uit vier spannende mythen over de helden Perseus, Hercules, Jason en Odysseus. Het Latijn loopt langzaam qua moeilijkheid op en helpt als overgangslectuur naar auteurs als bijvoorbeeld Livius en Caesar. In deze digitale versie vind je naast de tekst verschillende hulpmiddelen: uitvoerige filmpjes met uitleg in het Nederlands en Latijn, woordenlijsten, vertalingen, lijsten met uitdrukkingen, indices met namen en plaatsen en nog veel meer.

Laatste update: vrijdag 9 oktober 2020; 21:55 uur

Feedback:

Allereerst hartelijk dank voor diegenen die al de moeite hebben genomen om mij te laten weten wat je van het materiaal vindt en wat er beter of anders kan. We nemen het waar mogelijk mee voor het vervolg.

In sommige filmpjes is het erg donker. Dat komt door het grote contrast met de verlichting die komt van het digibord. Om dit op te lossen heb ik betere verlichting nodig en moeten de filmpjes opnieuw opgenomen worden. Voor nu is daar helaas niets meer aan te doen.

Hoewel we de afgelopen periode al verschillende extra investeringen hebben gedaan voor hard- en software, gaan we bekijken of we binnenkort betere (studio)verlichting kunnen aanschaffen.

Extra feedback is altijd welkom. Laat het me weten via het forum of via de mail.

  • Tekst van Perseus (pdf)
  • Tekst van Hercules (pdf)

Deze teksten zijn te downloaden onder de introductie van de betreffende helden onder 'Downloads'.

Niet ingeschreven
Inschrijving is gesloten

Module Includes

  • 7 Hoofdstukken
  • 23 Paragrafen