Reggie Mooij

Reggie Mooij (2004) zit in zijn eindexamenjaar, maar heeft al meer ervaring met actief Latijn en Grieks dan menig afgestudeerd classicus. 

Bij Addisco volgde hij twee keer de zomerschool Grieks en is hij sinds 2021 werkzaam als bijlesdocent Grieks & Latijn.

reggie-mooij

Even kennismaken met

Reggie Mooij

Mijn naam is Reggie Mooij, ik woon in Volkel, een klein dorpje in Noord-Brabant, en ik ben bijlesdocent bij Addisco. Verder ben ik een zesdejaarsleerling op Gymnasium Bernrode.
 
Ik kwam voor het eerst in aanraking met Latijn en Grieks in de onderbouw van het middelbaar onderwijs. Al snel verbaasde ik me erover dat bij de moderne talen meerdere vaardigheden aan bod kwamen en bij de klassieke talen alleen het vertalen. Uiteindelijk ontdekte ik in de derde klas dat het daadwerkelijk ook anders kon. In dat jaar kreeg ik Mari van de Ven, ook werkende bij Addisco, als docent voor Latijn. Ik had eerder bij hem een cursus Taalkunde gevolgd en hij had al snel gemerkt dat ik op zoek was naar extra uitdaging. In de jaren daarna heeft hij lessen verzorgd waarbij hij mij en een aantal andere leerlingen Latijn en Grieks heeft leren spreken. Gemotiveerd door deze nieuwe aanpak volgde ik in 2020 en 2021 de zomercursus Actief Grieks bij Addisco.
 
Ondertussen heb ik al veel docerende rollen gespeeld wat betreft de klassieke talen. In de vierde klas kwam het aanbod een keer voor mijn eigen klas een stuk Latijnse tekst te behandelen. Destijds ging dit uiteraard nog hakkelig, maar inmiddels heb ik meerdere lessen aan mijn eigen klas verzorgd, heb ik talloze bijlessen gegeven voor beide talen en ben ik sinds vorig jaar docent bij de cursus Actief Latijn bij ons op school. Bovendien ben ik regelmatig te vinden bij digitaal georganiseerde bijeenkomsten van Latijn- en Griekssprekers.
 
Als docent wil ik graag laten zien dat het leren van Latijn en Grieks ook heel erg leuk kan zijn. Daarom probeer ik door middel van effectieve aanpakken en een luchtige sfeer de leerlingen te motiveren en hun leerproces te versnellen en te vergemakkelijken.
 

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!