Bijles Grieks & Latijn

Online en fysiek bij Addisco Onderwijs Hilversum

Ben jij een scholier en zie je het niet meer zitten met Latijn of Grieks? Lukt het je maar niet om een voldoende te halen? Blijf je maar achterlopen? Krijg je die vele rijtjes maar niet in je hoofd? Snap je niets van de Nederlandse en/of Latijnse grammatica? Heb je moeite met vertalen? Of zit je al in de stress voor je eindexamen Cicero of Euripides?

Oftewel: zoek je extra steun bij het leren van deze lastige talen en wil je er de lol weer van inzien? Het maakt niet uit in welke klas je zit (1 t/m 6) of wat voor problemen je met Latijn en Grieks hebt, we willen je graag helpen met het ontdekken van de knelpunten en het vervolgens effectief oplossen daarvan!

Nikè, de godin van het slagen en succes, en Minerva, godin van kennis en wijsheid.

Neem bijles bij Addisco voor meer succes en plezier bij Grieks & Latijn

Onze bijlessen in het kort

Van wie?

Je krijgt les van een van onze bekwame bijlesdocenten die zich uitstekend kunnen verplaatsen in de moeilijkheden die scholieren ervaren met Grieks en Latijn.

Wanneer?

In onderling overleg bepalen we samen op welke dag en tijd je les kunt komen volgen. Voorkeuren voor dag en tijd kun je aangeven op het inschrijfformulier.

Waar?

De lessen worden gegeven in ons onderwijscentrum in Hilversum. Woon je verder weg? Geen probleem. We geven ook online lessen.

Wat kost het?

We rekenen een uurtarief van € 50,- per persoon per uur. Als je kiest voor les in een groepje (2-4 personen) of voor meerdere lessen, dan krijg je natuurlijk korting.

“Ik wil jullie heel hartelijk danken voor alle hulp: dankzij jullie is Philippe overgegaan met bijna een 8 voor klassieke talen. 
Hij ging altijd met heel veel plezier naar de bijlessen bij jullie allemaal. We hebben ook nooit bijles ervaren die zo professioneel en effectief was.”

INGRID (MOEDER PHILIPPE), HOLLANDSE RADING

Bijles Grieks & Latijn

Informatie voor ouders

Grieks & Latijn leren op school is meestal niet makkelijk. Dat komt met name door de manier waarop deze vakken gedoceerd worden: met een grote focus op grammatica en veel stampwerk van rijtjes en woordenlijsten.

Nog meer dan bij de andere vakken van je kind(eren), is het bij Grieks en Latijn heel belangrijk om alle behandelde lesstof goed te blijven herhalen. De bedoeling is dat alle grammatica die ooit aan bod gekomen is, actief in het geheugen blijft (dus niet alleen voor toetsen). Vaak is het juist in deze basale kennis waar de hiaten zitten. In de meeste gevallen liggen de problemen niet zozeer bij de Griekse & Latijnse grammatica, maar bij de grammatica van het Nederlands!

Door eerst te kijken naar wat er precies in het Grieks of Latijn staat (betekenis) en daarna pas naar welke grammatica daarbij wordt gebruikt, vermijden we in eerste instantie het ontoegankelijke jargon en kunnen we dat later, als de constructies beter begrepen worden, verder aanvullen.

Tijdens de eerste les maken we kennis met elkaar en bekijken we waar de problemen zitten en aan welke punten we de komende tijd kunnen werken. Na de eerste les weten we of er een klik is met de docent en of je kind verwacht iets aan onze lessen te hebben.

Al onze leerlingen Latijn/Grieks krijgen (gratis) toegang tot handig digitaal materiaal, zodat zij ook thuis achter de computer met de stof kunnen oefenen. Alle oefeningen zijn voorzien van feedback.

Naast de bijlessen Latijn of Grieks geven we ook korte trainingen ‘leren leren’. Met behulp van verschillende geheugentechnieken leert je kind meer stof langer te onthouden in minder tijd. Ook met relatief nieuwe leertechnieken (zoals bijvoorbeeld de mindmap) zijn we goed bekend.

Vaak gestelde vragen

en de daarbij behorende antwoorden

 1. Plezier & succes
  Het gevoel hebben dat je ergens goed in bent en het plezier in het betreffende vak hangen vaak samen. Haal je slechte cijfers voor Grieks of Latijn, dan is het waarschijnlijk ook niet leuk om de lessen te volgen. Door onze lessen krijg je weer zelfvertrouwen, waardoor je met meer plezier naar je lessen gaat en je uiteindelijk ook met succes hogere cijfers haalt.
 2. Interactief
  Onze lessen zijn helder, inspirerend en vooral zeer interactief. Van onze lessen krijg je energie!
 3. Toegankelijk
  Onze lessen zijn toegankelijk en goed te volgen, maar zijn van een hoog niveau. We kunnen ons goed in jouw moeilijkheden verplaatsen: ook voor ons waren Grieks en Latijn ooit lastige vakken. We werken aan je begrip en scheppen orde in de chaos van woordenlijstjes en rijtjes. Het begrip komt!
 4. Bevlogen
  De docenten die bij Addisco werken horen tot de absolute top. Sommigen van ons worden zelfs voor trainingen gevraagd in het buitenland. Onze docenten zijn ervaren, bevlogen, creatief en innovatief.

Nee, alle lessen worden uitsluitend in Hilversum op onze eigen leslocatie gegeven (zie contact). Mocht de afstand te groot zijn, kunnen we bekijken of we lessen via Skype kunnen geven.

Onze bijlessen zijn altijd op maat, dus er is geen standaard proefles die we aanbieden. Je kunt natuurlijk altijd eerst één les komen proberen om te kijken wat je ervan vindt, maar er gelden geen kortingen voor die eerste les. Na de les kun je dan bepalen of je door wilt met lessen bij Addisco.

Na de eerste les hebben we meestal wel een goed idee waaraan we de komende lessen kunnen werken. Het verschilt heel erg per persoon, maar als je al langere tijd onvoldoendes haalt, lukt het niet na een paar lessen om direct weer een voldoende te staan. Hiervoor zul je langere tijd bijlessen moeten volgen. We maken altijd een persoonlijk plan en overleggen dat met de ouders. Je betaalt bij ons voor het afgesproken aantal lessen. Je zit dus verder nergens aan vast en kunt te allen tijde stoppen.

Als er andere vragen of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact met ons op door een e-mail te sturen of even te bellen.

Inschrijven

Vul om je aan te melden voor bijles Latijn of Grieks het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in. Na ontvangst van je aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact op om je eerste les Latijn of Grieks af te spreken.

Aanmelden

Vul het inschrijfformulier in en controleer de gegevens. Check vooral je mailadres.

Mail checken

Je ontvangt een bevestiging per mail. Geen mail? Check je spam-box/ongewenste mail.

Eerste les plannen

Per mail of telefonisch maken we een afspraak voor de eerste les.

Betalen

Bestel het gewenste lespakket eenvoudig online of ontvang een factuur.

We bieden ook

Workshops

Lessen op maat over o.a. grammatica, vertalen en ‘leren leren’ in klein groepsverband.

Examentrainingen

Voor nét dat extra zetje in de rug bij Grieks en/of Latijn. We bieden zowel lange als korte trainingen. 

Zomerscholen

Leer Latijn/Grieks begrijpen, lezen, schrijven en zelfs spreken door complete onderdompeling!

Waarom bij Addisco?

De beste ondersteuning
bij het leren van Grieks & Latijn

Plezier & succes

Door onze lessen krijg je een boost in je zelfvertrouwen, waardoor je met meer plezier Grieks & Latijn leert en weer hogere cijfers haalt.

Begrip

We kunnen ons goed in jouw moeilijkheden verplaatsen: wij vonden het ooit ook lastige vakken. Het begrip komt!

Interactief

Onze lessen zijn helder, inspirerend en vooral zeer interactief. Van onze lessen krijg je energie! Bij ons durft iedereen vragen te stellen.

Bevlogen

Onze docenten behoren tot de absolute top. Ze zijn ervaren, bekwaam, bevlogen, creatief en innovatief.

“Casper weet precies hoe hij je dingen op een leuke manier uit kan leggen. Ik had nooit verwacht dat Latijn toch nog leuk kan zijn. Heel erg bedankt!!!”

FRANK (BIJLES LATIJN & GRIEKS), ZEIST

Misschien ook interessant?

Cursus Latijn leren lezen

Leer Latijn lezen en begrijpen zonder ingewikkelde grammatica en rijtjes stampen!

Zomerschool Latijn

Unieke onderdompelingservaring waarbij je Latijn leert lezen en begrijpen in het Latijn.

Zomerschool Grieks

Unieke onderdompelingservaring waarbij je Grieks leert lezen en begrijpen in het Grieks.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Bel of app tijdens kantooruren 06 – 381 22 149 of stuur ons een mail.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!