Locatie

Na bijna vijf jaar verbouwen (2018-2022) is ons nieuwe onderwijscentrum eindelijk klaar. We zijn bijzonder trots op onze nieuwe leer- en werkplek, waar het zeer fijn verblijven is. We hebben zo’n 400 m2 aan lesruimtes van verschillende formaten die stuk voor stuk smaakvol zijn ingericht en voorzien zijn van moderne leermiddelen.

Neem hieronder een kijkje naar een aantal van onze ruimtes en kom zeker een keer langs om het allemaal in het echt te zien.

Een sfeerimpressie

Onderwijscentrum Addisco

Tussen 2018 en 2022 hebben we met bloed, zweet en tranen gewerkt aan de realisatie van ons nieuwe onderwijscentrum. Een voorheen grote, open en vooral vochtige en donkere ruimte hebben we omgetoverd tot een prachtige leer- en werkplek. De stijl van het geheel is eclectisch te noemen: een mengeling van modern, klassiek en industrieel. 

Hieronder volgen een paar foto’s van een deel van de ruimtes. Er zijn twee gemeenschappelijke ruimtes (atrium & lounge) waar de verschillende lesruimtes (Bacchus, Nikè, Apollo, Artemis, Pegasus en Minerva) omheen gebouwd zijn. Daarnaast zijn er twee technische ruimtes voor de ventilatie, warmtewisselaar en de drie warmtepompen; een keuken, toiletten en opslag voor de boeken die we verkopen.

Atrium / Ontvangstruimte

Het Atrium is de centrale ruimte waar je binnenkomt. Hiervandaan kun je de verschillende lesruimtes bereiken en de toiletten. 

Dit is de plek waar je kunt wachten totdat de les begint en alvast wat kunt drinken en waar we tijdens grotere evenementen, zoals onze zomerscholen, ook kunnen lunchen. We zetten dan extra tafels en stoelen neer.

Bacchuszaal / Auditorium

De Bacchuszaal is onze grootste lesruimte (zo’n 80 m2) waar we verschillende activiteiten organiseren.

De zaal is geschikt voor het geven van lezingen, het vertonen van films en voor activiteiten als yoga, dans en het maken van muziek. 

Achter de gordijnen zit opslag voor de stoelen en tafels en achter het gordijn aan de linkerkant staan boekenkasten met een deel van onze boekencollectie. Achter de gordijnen aan de achterkant van de zaal (niet te zien op deze foto) zit een spiegelwand van zo’n acht meter.

Nikèzaal / hoofdlesruimte

De Nikèzaal is onze primaire lesruimte waar via de verschillende ramen veel daglicht binnenkomt. We hebben in deze ruimte twee grote digiborden: de ene gebruiken we voor de les en op het andere bord kunnen de deelnemers op locatie de medecursisten zien die vanuit huis de les volgen. Zo zijn we perfect uitgerust voor het geven van zogenaamd ‘hybride’ onderwijs (= zowel online als fysiek). De tafels zijn verrijdbaar en inklapbaar, waardoor er meerdere opstellingen mogelijk zijn.

Minervazaal / Bibliotheek

De Minervazaal is onze bibliotheek die ook ingericht is met een digibord voor het geven van lessen. Rondom staan er 24 boekenkasten die tot de nok gevuld zijn met oude en nieuwe boeken over met name de Griekse en Latijnse taal en cultuur: tekstedities, grammatica’s, lesmethodes, boeken over filosofie, geschiedenis, literatuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, bijbelgeschiedenis, archeologie, pedagogiek en didactiek, leren leren, taalverwerving en psychologie. 

Milieuvriendelijke klimaatbeheersing

Perfect binnenklimaat

Een modern en milieuvriendelijk klimaatbeheersingssysteem van ClimaLevel zorgt voor warmte in de winter en koelte in de zomer. Twee warmtepompen zorgen ervoor dat het water in de vloer in de winter verwarmd wordt en in de zomer wordt gekoeld. Ons ventilatiesysteem zit deels in de vloer geïntegreerd. Door de vloeren lopen namelijk naast de buizen met water ook de luchtkanalen van de ventilatie. Het mooie hiervan is dat we  zowel in de zomer als in de winter kunnen ventileren met lucht op kamertemperatuur. Koude lucht wordt in de winter warm door de warmtewisselaar en de vloer. En in de zomer werkt het andersom en ventileren we met koele lucht. Een airco hebben we hier dus niet nodig. Alle apparaten draaien op 100% groene stroom.

Voor- & nafoto's

Zo was het en zo is het nu

Het is lastig voor te stellen hoe het hier was voor de renovatie. Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, dus hier is een panoramische foto van ongeveer de helft van het pand. Door de openingen in de muur aan de linkerkant kun je de tweede helft zien. Er was dus vrij weinig toen we begonnen. 

Hieronder volgen nog een paar voor- en nafoto’s van een aantal ruimtes.

Voor & nafoto's

De hal / Vestibulum

Met de slider (het rondje met de twee pijltjes) kun je slepen om zo de voor en na foto te zien.

Nikèzaal / Hoofdlesruimte

Bacchuszaal / Auditorium

Minervazaal / Bibliotheek

In de media

Onderwijscentrum voor klassieke talen na jarenlange verbouwing open

Artikel uit de Gooi- & Eembode over het nieuwe onderwijscentrum van Addisco en de Zomerscholen Grieks & Latijn.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Bel tijdens kantooruren 035 – 631 59 28 of stuur ons een mail of bericht.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!