Locatie

Ons onderwijscentrum

Na bijna vijf jaar verbouwen (2018-2022) is ons nieuwe onderwijscentrum eindelijk klaar. We zijn bijzonder trots op onze nieuwe leer- en werkplek, waar het zeer fijn verblijven is. We hebben zo’n 400 m2 aan lesruimtes van verschillende formaten die stuk voor stuk smaakvol zijn ingericht en voorzien zijn van moderne leermiddelen.

Neem hieronder een kijkje naar een aantal van onze ruimtes en kom zeker een keer langs om het allemaal in het echt te zien.

Een sfeerimpressie

Onderwijscentrum Addisco

Tussen 2018 en 2022 hebben we met bloed, zweet en tranen gewerkt aan de realisatie van ons nieuwe onderwijscentrum. Een voorheen grote, open en vooral vochtige en donkere ruimte hebben we omgetoverd tot een prachtige leer- en werkplek. De stijl van het geheel is eclectisch te noemen: een mengeling van modern, klassiek en industrieel. 

Hieronder volgen een paar foto’s van een deel van de ruimtes. Er zijn twee gemeenschappelijke ruimtes (atrium & lounge) waar de verschillende lesruimtes (Bacchus, Nikè, Apollo, Artemis, Pegasus en Minerva) omheen gebouwd zijn. Daarnaast zijn er twee technische ruimtes voor de ventilatie, warmtewisselaar en de drie warmtepompen; een keuken, toiletten en opslag voor de boeken die we verkopen.

Addisco-buiten

Addisco Onderwijscentrum

Addisco Onderwijscentrum ligt aan de Diependaalselaan aan de kruising met de Eikbosserweg. We zitten dus vlakbij de bossen en de hei.

Vanaf de weg zie je een semi-bungalow met rechts daarvan een lange afrit. Daar beneden bij de zuilen en de blauwe deur is de ingang naar het onderwijscentrum. In feite is het hele huis onderkelderd en is het grootste deel van het centrum een souterrain. Maar door de hoge plafonds en het vele licht dat binnen kan komen, merk je dat niet.

Ingang / Introitus

Dit is de opvallende ingang van ons onderwijscentrum. De zuilen en timpaan zijn in de eerste week van 2023 geplaatst en daarmee is de verbouwing echt helemaal ten einde.

Voor de een is het kitch, voor ons is het een droom die uitkomt: Addisco is nu een echte leertempel geworden.

Als je door de blauwe Addisco-blauwe deur gaat, kom je in de ontvangst terecht waar je aan de kunstzinnige kapstokken (een soort bomen) je jas kunt ophangen. Als je dan doorloopt kom je uit in het Atrium.

Ingang Addisco Onderwijscentrum
Previous slide
Next slide

Atrium / Ontvangstruimte

Het Atrium is de centrale ruimte waar je binnenkomt. Hiervandaan kun je de verschillende lesruimtes bereiken en de toiletten (bij de grote dubbele blauwe deuren aan de rechterkant). 

Dit is de plek waar je kunt wachten totdat de les begint en alvast wat kunt drinken en waar we tijdens grotere evenementen, zoals onze zomerscholen, ook kunnen lunchen. We zetten dan extra tafels en stoelen neer.

Bacchuszaal / Auditorium

De Bacchuszaal is onze grootste lesruimte (zo’n 80 m2) waar we verschillende activiteiten organiseren.

De zaal is geschikt voor het geven van lezingen, het vertonen van films en voor activiteiten als yoga, dans en het maken van muziek. 

Achter de gordijnen zit opslag voor de stoelen en tafels en achter het gordijn aan de linkerkant staan boekenkasten met een deel van onze boekencollectie. Achter de gordijnen aan de achterkant van de zaal (niet te zien op deze foto) zit een spiegelwand van zo’n acht meter.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Nikèzaal / hoofdlesruimte

De Nikèzaal is onze primaire lesruimte waar via de verschillende ramen veel daglicht binnenkomt. We hebben in deze ruimte twee grote digiborden: de ene gebruiken we voor de les en op het andere bord kunnen de deelnemers op locatie de medecursisten zien die vanuit huis de les volgen. Zo zijn we perfect uitgerust voor het geven van zogenaamd ‘hybride’ onderwijs (= zowel online als fysiek). De tafels zijn verrijdbaar en inklapbaar, waardoor er meerdere opstellingen mogelijk zijn.

Naast de Nikè en Bacchus zijn er nog vier andere lesruimtes: Artemis, Apollo, Minerva en Pegasus.

Minervazaal / Bibliotheek

De Minervazaal is onze bibliotheek die ook ingericht is met een digibord voor het geven van lessen. Rondom staan er 24 boekenkasten die tot de nok gevuld zijn met oude en nieuwe boeken over met name de Griekse en Latijnse taal en cultuur: tekstedities, grammatica’s, lesmethodes, boeken over filosofie, geschiedenis, literatuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, bijbelgeschiedenis, archeologie, pedagogiek en didactiek, leren leren, taalverwerving en psychologie. Ook in het Atrium en de Apollo-, Bacchus- en Nikèzaal staan boekenkasten.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Lounge

De Lounge is een gemeenschappelijke ruimte waar rondom een groot deel van onze lesruimtes zitten  (Pegasus, Minerva, Artemis, Apollo).

Tijdens lezingen wordt hier koffie en thee geschonken en tijdens grotere evenementen, zoals bijvoorbeeld tijdens onze zomerscholen, kunnen deelnemers hier eten en drinken vinden. De Lounge zit naast het Atrium alwaar het eten dan staand of zittend genuttigd kan worden.

Milieuvriendelijke klimaatbeheersing

Perfect binnenklimaat

Een modern en milieuvriendelijk klimaatbeheersingssysteem van ClimaLevel zorgt voor warmte in de winter en koelte in de zomer. Twee warmtepompen zorgen ervoor dat het water in de vloer in de winter verwarmd wordt en in de zomer wordt gekoeld. Ons ventilatiesysteem zit deels in de vloer geïntegreerd. Door de vloeren lopen namelijk naast de buizen met water ook de luchtkanalen van de ventilatie. Het mooie hiervan is dat we zowel in de zomer als in de winter kunnen ventileren met lucht die op kamertemperatuur is. Koude lucht wordt in de winter warm door de warmtewisselaar en de vloer. En in de zomer werkt het andersom en ventileren we met koele lucht. Een airco hebben we hier dus niet nodig. Alle apparaten draaien op 100% groene stroom. We zijn helemaal van het gas af.

Voor- & nafoto's

Zo was het ...

Het is lastig voor te stellen hoe het hier was voor de renovatie. Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, dus hier is een panoramische foto van ongeveer de helft van het pand. Door de openingen in de muur aan de linkerkant kun je een deel van de tweede helft zien. Er was dus vrij weinig toen we begonnen: eigenlijk alleen de buitenmuren. 

Hieronder volgen nog een paar voor- en nafoto’s van een aantal ruimtes.

Voor- & nafoto's

... en zo is het nu

Hieronder volgen voor en nafoto’s van de verbouwing (2018-2022). Op computers kun je de voor en nafoto’s zien door de slider van links naar rechts te bewegen. Op mobieltjes zie je bovenaan telkens de voorfoto en vervolgens de nafoto.

Ingang / Introitus

Voor verbouwing Na verbouwing

De hal / Vestibulum

Voor verbouwing Na verbouwing

Nikèzaal / Hoofdlesruimte

Voor verbouwing Na verbouwing

Bacchuszaal / Auditorium

Voor verbouwing Na verbouwing

Minervazaal / Bibliotheek

Voor verbouwing Na verbouwing
In de media

Onderwijscentrum voor klassieke talen na jarenlange verbouwing open

Artikel uit de Gooi- & Eembode over het nieuwe onderwijscentrum van Addisco en de Zomerscholen Grieks & Latijn.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Bel of app tijdens kantooruren 06 – 381 22 149 of stuur ons een mail.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!