Na- & bijscholing
voor docenten

Addisco Onderwijs Hilversum

Gedurende het hele jaar organiseert Addisco verschillende cursussen, workshops, lezingen en symposia voor docenten klassieke talen om Latijn en Grieks te leren doceren met plezier en succes.

Centraal tijdens deze nascholing en bijscholing voor docenten Latijn en Grieks staat het doceren van de Klassieke Talen volgens de meest recente inzichten van hersen- en taalverwervingsonderzoek.

Daarbij spelen gesproken Latijn/Grieks als krachtig didactisch middel en de contextueel inductieve methode een belangrijke rol om leerlingen op een natuurlijkere manier te leren lezen. Onze cursussen zijn ook interessant voor studenten GLTC en zij-instromers.

Cursus Actief Latijn

In vier modules werken we aan het spreken van Latijn, hét didactische middel voor in de klas.

Actief Latijn

Workshops

Workshops en trainingen over uiteenlopende didactische onderwerpen die direct inzetbaar zijn tijdens je lessen.

Komt binnenkort

Docentendag

Introductie- en netwerkdag voor docenten die (willen) werken met Actief Latijn of Grieks.

Docentendag

Zomerschool

Onderdompeling gedurende de zomer met speciale aandacht voor Actief Latijn als krachtig didactisch middel.

Zomerschool

Welke cursus moet je kiezen?

Waar te beginnen?

Fase 1

Is dit iets voor mij?

Waarom is Latijn leren en doceren zo moeilijk? Hoe verwerven we eigenlijk een taal? Deze informatiebijeenkomst geeft je een goed beeld van wat de inzet van Actief Latijn & Grieks precies inhoudt.

Fase 2

Ja, dit wil ik ook!

Tijdens verschillende cursusreeksen, trainingen en workshops van enkele dagdelen of complete weekenden leer je zelf hoe je Actief Latijn en Grieks kunt inzetten tijdens je lessen en verwerf je zelf ook actief Latijn.

Fase 3

Een duik in het diepe...

Om je Latijn en Grieks naar een hoger niveau te brengen, helpt het om gedurende meerdere dagen volledig te worden ondergedompeld in deze prachtige talen. Onderga zelf de kracht van taalverwerving!

Fase 4

En nu de rest!

Wil je hulp bij het overtuigen van de rest van de sectie? Of wil de hele sectie met Actief Latijn en/of Grieks aan de slag? We verzorgen ook lessen, demonstraties, colleges en rondleidingen op locatie.

5/5

“Heel interessante nascholing. De eerste nascholing die ik echt van begin tot het eind boeiend vind.
Het is heel inhoudelijk, de didactiek praktisch en heel erg leuk!”

Cursusjaar 2019-2020

Lesaanbod Agenda

Gedurende het hele jaar organiseert Addisco verschillende vakinhoudelijke en vakdidactische cursussen en grotere evenementen als de Addisco Docentendag en de Zomerschool Latijn.

SEPTEMBER

14

Cursus Actief Latijn – Module 1

VOORJAAR

maart – april – mei

ZOMER 2020

juni – juli – augustus

29

Cursusjaar 2020-2021

Lesaanbod Agenda

Vanaf dit cursusjaar opent ons nieuwe onderwijscentrum en zijn in sommige gevallen de lessen ook te volgen via een livestream. Het programma wordt later verder aangevuld.

SEPTEMBER

WEEK VAN DE KLASSIEKEN

10

Dies Latinus VIIIOnder voorbehoud

13

NAJAAR

oktober – november

WINTER

december – januari – februari

ZOMER

juni – juli – augustus

2
2

Casper Porton weet op zeer deskundige wijze leraren Klassieke Talen aan het denken te zetten over hun eigen lespraktijk. Hij combineert daarbij zijn diepgaande kennis over bestaand lesmateriaal van over de hele wereld met zijn gevoeligheid voor de manier waarop kinderen de lesstof het best tot zich kunnen nemen. Dit resulteert in een ‘revolutionaire’ aanpak van de dode talen, die bij nader inzien helemaal niet zo revolutionair is: beschouw Latijn en Grieks als een levende taal en niet als een abstracte puzzel. Porton stelt geen kant-en-klare oplossing voor, maar nodigt iedere docent uit om stapje voor stapje zijn eigen lesgewoontes tegen het licht te te houden, waarbij hij telkens de belangen van de leerling en niet het gemak van de leraar voorop te stelt. Kortom: een fundamentele eye-opener voor alle onderwijzers die de Klassieke Talen én hun leerlingen een warm hart toedragen en niet terugdeinzen voor een fikse dosis zelfreflectie.

Remco

AMSTERDAM

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Bel tijdens kantooruren 035 – 631 59 28 of stuur ons een mail of bericht.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!