Na- & bijscholing
voor docenten

Addisco Onderwijs Hilversum

Gedurende het hele jaar organiseert Addisco verschillende cursussen, workshops, lezingen en symposia voor docenten klassieke talen om Latijn en Grieks te leren doceren met plezier en succes.

Centraal tijdens deze nascholing en bijscholing voor docenten Latijn en Grieks staat het doceren van de Klassieke Talen volgens de meest recente inzichten van hersen- en taalverwervingsonderzoek.

Daarbij spelen gesproken Latijn/Grieks als krachtig didactisch middel en de contextueel inductieve methode een belangrijke rol om leerlingen op een natuurlijkere manier te leren lezen. Onze cursussen zijn ook interessant voor studenten GLTC en zij-instromers.

Actief Latijn - Module I

Informatiebijeenkomsten

Hoe verwerven we eigenlijk een taal? Hoe kan Actief Latijn & Grieks leerlingen daarbij helpen? Hoe ziet een les eruit? En een toets? Alle (on)mogelijkheden komen voorbij.

Informatiebijeenkomsten

Bijscholingscursussen

Workshops, cursussen en trainingen over uiteenlopende didactische onderwerpen die direct inzetbaar zijn tijdens je lessen. Ook als je geen Latijn of Grieks wilt spreken.

Docentencursussen

Evenementen

Onderdompeling gedurende de zomer met speciale aandacht voor Actief Latijn en Grieks als krachtig didactisch middel. Een unieke belevenis op een geweldige locatie.

Evenementen

Casper Porton weet op zeer deskundige wijze leraren Klassieke Talen aan het denken te zetten over hun eigen lespraktijk. Hij combineert daarbij zijn diepgaande kennis over bestaand lesmateriaal van over de hele wereld met zijn gevoeligheid voor de manier waarop kinderen de lesstof het best tot zich kunnen nemen. Dit resulteert in een ‘revolutionaire’ aanpak van de dode talen, die bij nader inzien helemaal niet zo revolutionair is: beschouw Latijn en Grieks als een levende taal en niet als een abstracte puzzel. Porton stelt geen kant-en-klare oplossing voor, maar nodigt iedere docent uit om stapje voor stapje zijn eigen lesgewoontes tegen het licht te te houden, waarbij hij telkens de belangen van de leerling en niet het gemak van de leraar voorop te stelt. Kortom: een fundamentele eye-opener voor alle onderwijzers die de Klassieke Talen én hun leerlingen een warm hart toedragen en niet terugdeinzen voor een fikse dosis zelfreflectie.

Remco

AMSTERDAM

Cursusjaar 2022-2023

Lesaanbod Agenda

Gedurende het hele jaar organiseert Addisco verschillende vakinhoudelijke en vakdidactische cursussen en grotere evenementen als de Addisco Docentendag en de Zomerschool Latijn. We doen dat in ons gloednieuwe onderwijscentrum in Hilversum en middels online livestreams.

Welke cursus of activiteit moet je kiezen?

Waar te beginnen?

Ons aanbod kan soms een beetje overweldigend zijn, maar dit zou een mogelijke volgorde kunnen zijn.

Fase 1

Orienteren

Waarom is Latijn & Grieks leren en doceren zo moeilijk? Hoe verwerven we eigenlijk een taal? Deze informatiebijeenkomst geeft je een goed beeld van wat de inzet van Actief Latijn & Grieks precies inhoudt en of de oplossingen die we bieden bij je passen.

Fase 2

Starten

Denk je dat onze werkwijze bij je past? Dan kun je tijdens verschillende cursusreeksen, trainingen en workshops van enkele dagdelen of complete weekenden leren hoe je zelf Actief Latijn en Grieks kunt inzetten tijdens je lessen. Dit doet ook wonderen voor je eigen leesvaardigheid.

Fase 3

Verdiepen

Om je Latijn en Grieks naar een nog hoger niveau te brengen, helpt het om gedurende meerdere dagen volledig te worden ondergedompeld in deze prachtige talen. Ervaar zelf hoe goed het werkt om op deze manier Grieks en Latijn te leren!

Fase 4

Delen & bijleren

Op onze docentendagen komen docenten uit heel het land bij elkaar om ervaringen en lesmateriaal uit te wisselen. Er zijn workshops over didactische en vakinhoudelijke onderwerpen. Een mooie dag om samen bij te leren en in contact te blijven.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Bel tijdens kantooruren 035 – 631 59 28 of stuur ons een mail of bericht.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!