Tijdlijn met hoogtepunten

Hieronder volgt een korte geschiedenis van ons onderwijscentrum in de vorm van een tijdlijn.

Addisco Onderwijscentrum

Tijdlijn

Juni 2005

Oprichting Addisco

Casper Porton start Addisco in Bilthoven met bijlessen, cursussen en leesgroepen Grieks & Latijn. 

Juni 2005

Januari 2014

Full time Addisco

In 2014 besluit Casper zijn baan in het middelbaar onderwijs op te geven en zich volledig te focussen op Addisco. Examentrainingen voor scholieren, extra cursusaanbod voor belangstellenden en na- & bijscholing voor docenten worden aan het lesaanbod toegevoegd. Vanaf dit jaar beginnen we ook met onze Zomerschool Latijn en verkrijgen we de rechten om de methode ‘Lingua Latina per se illustrata‘ in Nederland uit te geven en te distribueren.

Familia Romana

Januari 2014

Februari 2015

Nieuwe huisstijl

In 2015 bestaat Addisco 10 jaar en we vieren dat met een aantal gratis lezingen van gastdocenten die werkzaam zijn aan de universiteit en met een nieuwe huisstijl: een nieuw logo, nieuw briefpapier, professionelere advertenties en natuurlijk de metamorfose van onze Fiat 500 naar de Addisco-Mobiel!

Addisco Onderwijs

Februari 2015

Maart 2016

Verhuisd

Begin 2016 zijn we – na ruim een half jaar verbouwen van een oude tandartspraktijk – naar onze nieuwe woon- en werkplek aan de Kamerlingh Onnesweg in Hilversum overgegaan. Langzaamaan beginnen we ons team ook steeds meer uit te breiden en bieden we meer en meer culturele lezingen aan.

 

Maart 2016

Mei 2016

Enorme erkenning: Casper krijgt OIKOS Award

In mei 2016 krijgt Casper Porton de OIKOS Award uitgereikt vanwege zijn bijzondere bijdrage aan de verspreiding van kennis over de klassieke oudheid onder een breed publiek. Deze prijs wordt jaarlijks door het bestuur van het Onderzoeksinstituut Klassieke Oudheid Studiën (OIKOS) toegekend op voordracht van zijn leden en na selectie door een hiervoor ingestelde jury.

Mei 2016

Januari 2018

Opnieuw verhuisd en start bouw van het onderwijscentrum

Er doet zich een mooie kans voor waarmee we van Addisco een echt onderwijscentrum kunnen maken: we kopen een bungalow met daarbij 425 m2 bedrijfsruimte voor de verschillende lesruimtes van Addisco. Zoals je kunt zien was het een behoorlijke bouwval.

Januari 2018

Januari 2020

Website 8.0

Na jaren sleutelen gaat eindelijk de nieuwe website live. Dit is de achtste keer in 15 jaar tijd dat de site een volledig redesign krijgt. De site heeft nu ook een webshop en afgeschermd deel voor cursisten met e-Learning en ander lesmateriaal. Er is nu ook een community met een forum.

Januari 2020

September 2020

Lessen nu ook online

Gedwongen door de coronapandemie zijn we begonnen met onze lessen ook online aan te bieden. Lessen zijn ook nu de coronamaatregelen zijn vervallen zowel fysiek in ons onderwijscentrum als online te volgen. Alle lessen nemen we op en zijn tevens achteraf terug te kijken.

September 2020

Maart 2022

Opening Addisco Onderwijscentrum voor Klassieke Talen en Culturen

Na ruim 4 jaar verbouwen met enorm veel ellende en tegenslag, hebben we toch de helft van het pand af weten te krijgen. Na het vervallen van de coronamaatregelen konden we in maart 2022 eindelijk open. 

Maart 2022

April 2022

Oprichting Pegasus Fonds

Sinds 2005 bieden we toegankelijke lessen die ongeacht leeftijd of opleidingsniveau te volgen zijn.

In april 2022 zijn we gestart met het Pegasus Fonds, waarmee we steun bieden aan studenten en andere deelnemers die om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan ons lesaanbod.

Vaste cursisten en andere gulle gevers kunnen ervoor kiezen om een donatie te doen vanaf €1,-.

April 2022

November 2022

Nominatie Hilversumse Onderneming van het Jaar 2023 – 4de plaats

Addisco is genomineerd voor de Hilversumse Onderneming van het Jaar 2023. Van de 39 andere genomineerde bedrijven behoort Addisco lange tijd tot de top drie: afwisselend op plaatsen twee en drie. Helaas zijn we op het laatste moment net geen finalist en eindigen we op de 4de plaats.

November 2022

Januari 2023

Verbouwing na vijf jaar klaar

Na vijf jaar verbouwen is het nieuwe onderwijscentrum in januari 2023 helemaal af. We hebben nu zes lesruimtes waaronder een grote bibliotheek, twee grote gemeenschappelijke ruimtes waar ook gegeten en gedronken kan worden en vier ruimtes voor opslag van o.a. de boeken die we uitgeven en distribueren. 
Zie hier meer voor- en nafoto’s >

Januari 2023

25 maart 2023

Addisco-cursisten behalen 1ste en 2de plaats bij Klassieke Olympiaden

Op 25 maart 2023 ontvingen Kerstin en Maryo respectievelijk de 1ste en 2de prijs bij de Klassieke Olympiaden, een grote  vertaalwedstrijd voor volwassenen en scholieren. Dit jaar werd er voor het eerst bij de volwassenen geen onderscheid meer gemaakt tussen professionals en amateurs. De vertalingen van Kerstin en Maryo zijn door de jury dus beter bevonden dan de inzendingen van professionele classici. We zijn super trots!

25 maart 2023

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Bel of app tijdens kantooruren 06 – 381 22 149 of stuur ons een mail.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!