Tijdlijn met hoogtepunten

Hieronder volgt een korte geschiedenis van ons onderwijscentrum in de vorm van een tijdlijn.

Addisco Onderwijscentrum

Tijdlijn

Juni 2005
Juni 2005

Oprichting Addisco

Casper Porton start Addisco in Bilthoven met bijlessen, cursussen en leesgroepen Grieks & Latijn. 

Januari 2014
Januari 2014

Addisco Onderwijs

In 2014 besluit Casper zijn baan in het middelbaar onderwijs op te geven en zich volledig te focussen op Addisco. Examentrainingen voor scholieren, extra cursusaanbod voor belangstellenden en na- & bijscholing voor docenten worden aan het lesaanbod toegevoegd. Vanaf dit jaar beginnen we ook met onze Zomerschool Latijn en verkrijgen we de rechten om de methode ‘Lingua Latina per se illustrata‘ in Nederland uit te geven en te distribueren.

Februari 2015
Februari 2015

Nieuwe huisstijl

In 2015 bestaat Addisco 10 jaar en we vieren dat met een aantal gratis lezingen van gastdocenten die werkzaam zijn aan de universiteit en met een nieuwe huisstijl: een nieuw logo, nieuw briefpapier, professionelere advertenties en natuurlijk de metamorfose van onze Fiat 500 naar de Addisco-Mobiel!

Maart 2016
Maart 2016

Verhuisd

Na ruim een half jaar verbouwen zijn we begin maart 2016 overgegaan naar onze nieuwe woon- en werkplek aan de Kamerlingh Onnesweg in Hilversum. Langzaamaan beginnen we ons team ook steeds meer uit te breiden.

Mei 2016
Mei 2016

OIKOS Award

In mei 2016 krijgt Casper Porton de OIKOS Award uitgereikt vanwege zijn bijzondere bijdrage aan de verspreiding van kennis over de klassieke oudheid onder een breed publiek. Deze prijs wordt jaarlijks door het bestuur van het Onderzoeksinstituut Klassieke Oudheid Studiën (OIKOS) toegekend op voordracht van zijn leden en na selectie door een hiervoor ingestelde jury.

Januari 2018
Januari 2018

Opnieuw verhuisd en start bouw van het onderwijscentrum

Er doet zich een mooie kans voor waarmee we van Addisco een echt onderwijscentrum kunnen maken: we kopen een bungalow met daarbij 425 m2 bedrijfsruimte voor de verschillende lesruimtes van Addisco. Zoals je kunt zien was het een behoorlijke bouwval.

Januari 2020
Januari 2020

Website 8.0

Na jaren sleutelen gaat eindelijk de nieuwe website live. Dit is de achtste keer in 15 jaar tijd dat de site een volledig redesign krijgt. De site heeft nu ook een webshop en afgeschermd deel voor cursisten met e-Learning en ander lesmateriaal. Er is nu ook een community met een forum.

September 2020
September 2020

Lessen nu ook online

Gedwongen door de coronapandemie zijn we begonnen met onze lessen ook online aan te bieden. Lessen zijn ook nu de coronamaatregelen zijn vervallen zowel fysiek in ons onderwijscentrum als online te volgen. Alle lessen nemen we op en zijn tevens achteraf terug te kijken.

Maart 2022
Maart 2022

Opening Addisco Onderwijscentrum

In de twee jaar dat we vanwege de pandemie alleen online hebben mogen lesgeven, hebben we druk doorgewerkt aan de verbouwing. De helft van het pand is nu af en in maart 2022 konden we open. 

April 2022
April 2022

Oprichting 'Pegasus Fonds'

Sinds 2005 bieden we toegankelijke lessen die ongeacht leeftijd of opleidingsniveau te volgen zijn.

In april 2022 zijn we gestart met het Pegasus Fonds, waarmee we steun bieden aan studenten en andere deelnemers die om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan ons lesaanbod.

Vaste cursisten en andere gulle gevers kunnen ervoor kiezen om een donatie te doen vanaf €1,-.

November 2022
November 2022

Nominatie Hilversumse Onderneming van het Jaar 2023

Addisco is genomineerd voor de Hilversumse Onderneming van het Jaar 2023. Van de 39 andere genomineerde bedrijven behoort Addisco lange tijd tot de top drie. Helaas zijn we op het laatste moment net geen finalist.

Januari 2023
Januari 2023

Verbouwing na vijf jaar klaar

Na vijf jaar verbouwen is het nieuwe onderwijscentrum in januari 2023 helemaal af. We hebben nu zes lesruimtes waaronder een grote bibliotheek, twee grote gemeenschappelijke ruimtes waar ook gegeten en gedronken kan worden en vier ruimtes voor opslag van o.a. de boeken die we uitgeven en distribueren. 
Zie hier meer voor- en nafoto’s >

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Bel tijdens kantooruren 06 – 381 22 149 of stuur ons een mail of bericht.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!