Addisco Onderwijs - Griekse en Latijnse Taal en Cultuur SitemapForum Klassieke TalenOver Addisco OnderwijsInloggenInschrijven  
   
   
   

U bent hier: Home » Links

   
   

Links Educatieve Sites
m.b.t. de Oudheid en Grieks & Latijn

Op deze pagina staan handige, leuke en interessante links naar verschillende sites die te maken hebben met Grieks en Latijn.
Iedere link is voorzien van een korte beschrijving. Mist er een link? Stuur hem op!


Martialis: Carmina Selecta »Addisco Onderwijs - Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

Een educatieve website over de Romeinse puntdichter Martialis door Casper Porton, oprichter van Addisco Onderwijs, en Jan L. Moerbeek, gepensioneerd classicus. De site wordt nog verder uigebreid: om de zoveel tijd worden er nieuwe gedichten en andere informatieve pagina's toegevoegd.


Booxalive.nl »

Booxalive.nlOp deze geweldige site staan voorgelezen verhaaltjes met animaties, voorgelezen gedichtjes, filmpjes en strips.

De verhalen zijn geschikt voor alle leeftijden: van peuter tot oude grijsaard. Neem in het bijzonder een kijkje bij de literaire parels uit de klassiek oudheid: Plautus' Curculio, Ovidius' Phaeton en Vergilius' Dido en Aeneas van classica en illustrator Magda van Tilburg.


Oudheid.nl »

De officiële website van de VCN (Vereniging Classici Nederland). Goede site met informatie over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot de Oudheid.


Apiciana »

Een zeer goede website van classica Janiek Kistemaker over Apicius (42 v.C - 37 n.C), de legendarische grondlegger van de West-Europese gastronomie. Naast algemene informatie over de Romeinse keuken, is er ook de complete Latijnse tekst met vertaling te vinden van Apicius' De re Coquinaria.


Vertalingen Latijn en Grieks »

Site met vertalingen van teksten (met name uit lesmethodes van de middelbare school) van uiteenlopende kwaliteit: sommige vertalingen zijn bijna foutloos, andere zijn ronduit slecht. Gebruik deze site met wijsheid.


Woordenweb »

Een zeer nuttige en overzichtelijke website met daarop zo'n 4000 Nederlandse, Engelse en Franse woorden die zijn gegroepeerd rondom zo'n 500 Griekse en Latijnse woorden en woordstammen. De bedoeling van de makers is te laten zien dat moeilijke woorden makkelijker te onthouden zijn wanneer ze met elkaar in verband staan.


De Olympische Spelen »

Deze website van de onderzoekseenheid Oude Geschiedenis van de KU Leuven gaat over de wereld van de Griekse spelen. Meer dan duizend jaar lang, van 776 v.Chr. tot 393 n.Chr., hielden de Grieken wedstrijden in lopen, vechten en paardrijden in Olympia ter ere van Zeus. Deze spelen stonden model voor de moderne Olympische spelen.


Asterix bij de Bataven »

Een site die volledig in het teken staat van de striphelden Asterix en Obelix. De site bevat een schat aan informatie over de albums, de makers (Albert Uderzo & René Goscinny) en de Romeinse historie. Kijk vooral bij de uitgebreide sectie Latijnse citaten die in de stripboeken voorkomen.


Romeinen.info »

Op Romeinen.info staan dagelijks weetjes en updates over de Romeinse wereld. Deze site is opgestart door enthousiaste academici om een breder publiek informatie te bieden over de Romeinen. Een top initiatief!


Levend Latijn

Latijn een dode taal? De volgende sites bewijzen het tegendeel!

Ephemeris »

Emphermis is een website met nieuwsberichten van over de hele wereld in het Latijn.


Google Latina »

Er is zelfs een Latijnse versie van de populaire zoekmachine Google!


Nuntii Latini »

Nuntii Latini is een website van een Finse radiozender (YLE) die nieuwsberichten in het Latijn uitzendt. Op de site kun je niet alleen actuele nieuwsberichten in het Latijn lezen, maar ook in het Latijn beluisteren.


Vicipaedia Latina »

Vicipaedia Latina is de Latijnse versie van de zeer bekende online encyclopedie Wikipedia.

   
   
   
   

Zie ook

Partners »
Over Addisco Onderwijs »

 

 

Educatieve Addisco Sites »
Contact »

   
  Omhoog