Addisco Community

Login

Via het inlogscherm hieronder kun je inloggen voor het digitale materiaal dat hoort bij de methode “Lingua Latina”.

Vragen

De digitale versie van de Exercitia Latina bestaat uit meer dan 450 Latijnse oefeningen (met feedback) en 35 voordrachten van alle hoofdstukken uit Familia Romana: hoofdstuk 1 t/m 31 door de auteur Hans Ørberg zelf en hoofdstuk 32 t/m 35 door Casper Porton van Addisco Onderwijs.

Docenten kunnen de activatiecodes aan hun leerlingen verspreiden via de elektronische leeromgeving of mail. Een andere optie is om de codes uit te printen en in geknipte of gesneden strookjes te geven.

  1. Ga naar onze website www.addisco.nl en klik op de paarse knop met daarop ‘login EXERCITIA LATINA’ (daar ben je nu);

  2. Via deze pagina kun je voortaan inloggen, maar eerst moet eenmalig de licentie nog geactiveerd worden met de activatiecode, dus klik op ‘vul hier je actievatiecode in‘ onder de kop ‘Ben je hier voor het eerst?’;

Vanaf hier volgen de stappen om een account aan te maken en wijst het verder voor zich. Voor de zekerheid en volledigheid vermelden we hier ook de stappen:

  1. Vul de actievatiecode in en druk op ‘activeer’;

  2. Aangezien je nog geen account hebt, worden er wat gegevens gevraagd (graag je eigen naam en geldig mailadres invullen). Je mailadres is direct ook je inlognaam en naar dit adres wordt een nieuw wachtwoord gestuurd, mocht je die vergeten zijn; Heb je al een account, maar is je licentie verlopen? Log dan eerst in en vul daarna de nieuwe code in.

  3. Daarna kun je je gegevens controleren (en aanvinken dat je gegevens kloppen). Check vooral of je je mailadres goed hebt ingevuld.

  4. Je account is na bevestiging aangemaakt en je krijgt een automatische bevestigingsmail toegestuurd. Vanaf kan er ingelogd worden met het opgegeven mailadres en eigen gekozen wachtwoord.

Als je nu inlogt kun je bij de verschillende Exercitia Latina komen. Heel veel succes en plezier!

Een account aanmaken doe je middels een activatiecode die je in de webshop kunt kopen.

Hier rechts onder de inlogvelden zie je een kop ‘Ben je hier voor het eerst?’ Daaronder zie je een link ‘Vul hier je activatiecode in’. Als je daarop klikt kom je op een nieuw scherm waar je de activatiecode kunt inloggen. De verdere stappen voor het aanmaken van een account spreken voor zich. Let goed op dat je je mailadres goed invult, want met dat adres kun je een nieuw wachtwoord aanvragen.

Alle oefeningen zijn in het Latijn. Het inlogsysteem kan ingesteld worden op de Nederlandse of Engelse taal. Rechts bovenin het blauwe inlogblok zie je twee vlaggen: klik op de Engelse vlag voor de Engelse taal. Standaard staat het inlogsysteem ingesteld op Nederlands.

Inloggen kan via het scherm rechts door je mailadres en wachtwoord in te vullen.

Herkent het systeem je gegevens niet? Misschien heb je dan nog geen account aangemaakt.

Ben je je wachtwoord kwijt of vergeten of wil je je wachtwoord aanpassen? Dan kan dat op verschillende manieren.

Als je je wachtwoord nog wel weet: log dan eerst in op je account en klik op ‘Mijn gegevens’. Scroll dan naar beneden om een nieuw wachtwoord in te vullen.

Als je je wachtwoord vergeten bent: klik dan onder de inlogknop rechts op ‘Wachtwoord kwijt?’ Vul daar je mailadres in en je ontvangt automatisch een nieuw wachtwoord.

Als je via de site een nieuw wachtwoord hebt aangevraagd, zou je binnen een paar minuten een automatische mail moeten krijgen met daarin een nieuw tijdelijk wachtwoord. Duurt het wachten te lang, kijk dan eens in je ongewenste post.

Zit daar ook geen mail, dan kan het zo zijn dat het mailadres dat we van je hebben niet klopt. Neem in dat geval contact op met Casper van Addisco.

Als de oefeningen niet goed werken, neem dan contact met ons op door ons een mail of bericht te sturen. Bellen kan natuurlijk ook. We helpen je graag!

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Bel tijdens kantooruren 035 – 631 59 28 of stuur ons een mail of bericht.

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!