Updates: Corona – COVID-19

Ondanks de versoepelingen blijven we in ieder geval tot eind juli 2021 alle lessen (m.u.v. examentrainingen) uitsluitend online aanbieden. We vermoeden dat we pas in september weer fysieke lessen kunnen geven in ons onderwijscentrum. Lees verder in dit bericht de maatregelen die we tot dusver getroffen hebben om de lessen hier zo veilig mogelijk te geven en hoe we er het beste van proberen te maken.
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Geplaatst op: 3 september 2020; 11:17 uur
Laatste update: 14 mei 2021; 13:58 uur


UPDATE 14 mei 2021:

Alle lessen (m.u.v. de examentrainingen) zijn t/m eind juli volledig online.

Compilatie maart t/m augustus 2020

Het afgelopen half jaar (maart t/m augustus 2020) was een zeer spannende periode vol spanning en onzekerheid. Door de aangescherpte maatregelen van de overheid om het coronavirus verder in te perken is ons onderwijscentrum sinds 13 maart dicht en ondanks de versoepelingen blijft dat nog even zo tot in ieder geval de herfstvakantie (zie verder ‘Hoe gaan we verder?’).

Een groot deel van onze activiteiten die we zouden organiseren in de Week van de Klassieken zijn verplaatst naar september (Dies Latinus) of volledig geannuleerd (Jazz in het Latijn), onze lessen en trainingen die we in Spanje en Italië zouden verzorgen zijn geannuleerd (CAELVM, LILIVM), alle examentrainingen in april en mei zijn geannuleerd. Er kon dus veel niet meer, maar tegelijkertijd konden we een groot deel van de reguliere lessen voor volwassenen en scholieren gelukkig wel voortzetten door de lessen online te verzorgen.

Na lang wikken en wegen hebben we uiteindelijk ook onze Zomerscholen Grieks & Latijn moeten annuleren, maar het Online Zomerprogramma bestaande uit zo’n veertien verschillende cursussen was een groot succes. Dankzij de deelnemers hebben we de zomerperiode kunnen overbruggen.

We zijn trots, maar vooral ontzettend dankbaar voor alle steun die we van cursisten hebben ontvangen, waardoor we zonder overheidssteun overeind kunnen blijven. Maximas plurimasque vobis gratias agimus!

Compilatie september t/m december 2020

Vanaf 14 september 2020 starten onze reguliere lessen weer. Voorlopig blijven we die online aanbieden en dat heeft alles te maken met de enorme vertraging en de vele tegenslag die we hebben gehad met de verbouwing van ons cursuscentrum. Zolang het hier niet af is, kunnen we hier niet voldoende afstand houden.

Na de herfstvakantie gaan we weer open en we zullen dan onze lessen zowel op onze nieuwe leslocatie als online aanbieden. Alle lessen Grieks en Latijn zijn dus ook op afstand via een liveverbinding te volgen en als je een keer een les mist, is de les later terug te kijken.

Voor de cursisten en leerlingen die wel naar ons toekomen gelden de voorschriften van het RIVM en de overheid:

  • In de nieuwe grotere ruimte die we tot onze beschikking hebben met een modern (en gescheiden) ventilatiesysteem (met filters en aanvoer van verse buitenlucht op kamertemperatuur), kunnen we afstand van elkaar houden en zorgen voor een gezond binnenklimaat;
  • Onze groepen waren altijd al klein en zo kunnen we er voor blijven zorgen dat het hier niet te druk is.
  • De nieuwe toiletruimte heeft sensorkranen, automatische zeeppompjes en handdoekdispensers waardoor ieder op de meest hygiënische manier zijn/haar handen kan wassen.

Verder vragen we onze leerlingen en cursisten om thuis te blijven bij gezondheidsklachten. En moet je een keer hoesten of niesen, dat te doen in de elleboog.

Aanvullingen & updates

30-09-2020: Een deel van de versoepelingen is weer teruggedraaid i.v.m. de snelle stijging van het aantal besmettingen. Binnen de gestelde periode van de overheid zouden we sowieso onze lessen online blijven aanbieden. We houden het nieuws in de gaten om te zien wat dit gaat betekenen voor de periode daarna.


16-10-2020: Vanaf 26 oktober gaan we weer open. Wel twee aanvullende adviezen naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober op ons coronaprotocol:

  • Iedereen die normaliter met het OV naar ons reist raden we af om naar Hilversum te komen. We openen graag onze deuren, maar binnen de huidige beperkingen is het van belang het aantal sociale reisbewegingen niet te vergroten, zeker niet op plekken waar jullie risico lopen zoals het OV. Kom je met de benenwagen, fiets of auto naar ons toe? Wees welkom!
  • Helaas is het voor de bijlessen voor scholieren zo dat onze docenten allemaal met het OV naar ons toekomen. Dat betekent dat de bijlessen in ieder geval tot het einde van dit kalenderjaar (dec 2020) uitsluitend online zullen plaatsvinden.

4-11-2020: Tussen 4 en 18 november 2020) is er een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown van kracht. Als belangrijkste punten worden daarin genoemd:

  • Binnen en buiten bestaat een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens.
  • Blijf zoveel mogelijk thuis.
  • Vermijd niet-noodzakelijke reizen.

Ons onderwijscentrum gaat dus weer in ieder geval t/m 18 november dicht. Alle lessen gaan gewoon door, maar dan volledig online.


17-11-2020: Vanaf 19 november mag ons onderwijscentrum weer open. Zie coronaprotocol.


14-12-2020: Vanaf 14 december 2020 t/m 19 januari 2021 geven we alle lessen uitsluitend online i.v.m. de lockdown. Ons onderwijscentrum blijft tot en met in ieder geval 19 januari 2021 gesloten. Zie coronaprotocol.


11-01-2021: Naar alle waarschijnlijkheid zal de lockdown nog met minstens drie weken verlengd worden. Meer duidelijkheid volgt hopelijk tijdens de eerstvolgende persconferentie op 12 januari. Vandaag hebben we in ieder geval besloten dat Addisco in ieder geval tot en met eind februari gesloten blijft. Alle lessen geven we tot die tijd volledig online.


02-02-2021: We hadden er al een beetje op gerekend: de lockdown wordt verlengd t/m begin maart. Uit voorzorg blijven wij in ieder geval t/m eind maart dicht. Onze lessen blijven we online geven. Voorlopig is er ook nog geen zekerheid of de eindexamens (en daarmee onze eindexamentrainingen) dit jaar door gaan. Zodra we meer weten, laten we het onze leerlingen weten.


03-03-2021: Langzaamaan zijn er onder maatschappelijke druk wat versoepelingen doorgevoerd, maar die gelden vooralsnog niet voor Addisco. Ons onderwijscentrum blijft dus voorlopig dicht (in ieder geval tot eind maart). We blijven onze lessen online aanbieden voor scholieren en volwassenen.

Een uitzondering vormen de lessen voor eindexamenkandidaten. De examens gaan door, dus onze examentrainingen ook. Deelnemers aan deze trainingen kunnen de lessen naast online ook bij ons op locatie volgen. Let wel op met de avondklok: je hebt een formulier met verklaring nodig. Zie verder het coronaprotocol.


17-03-2021: Momenteel is het nog onduidelijk hoe het zit met verdere verlengingen van de coronamaatregelen, maar gezien de toename van het aantal besmettingen gaan we ervan uit dat we tot en met eind april dicht moeten blijven. Alle lessen vinden online plaats. Eindexamenleerlingen kunnen de lessen zowel op afstand als op locatie volgen.


Laatste updates

13-04-2021: Tijdens de laatste persconferentie (13 april) is er een stappenplan gepresenteerd. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat we tot in ieder geval half mei de lessen online blijven geven en mogelijk nog langer. Examentrainingen voor scholieren in ons onderwijscentrum kunnen blijven doorgaan.


14-05-2021: Mark Rutte begon afgelopen dinsdag de 32ste persconferentie met de woorden “alles wijst erop dat we goed op weg zijn naar een mooie zomer, maar garanties zijn niet te geven”. Juist die onzekerheid van wanneer wat precies weer open mag en onder welke voorwaarden heeft ons doen besluiten onze deuren tot en met de zomer gesloten te houden en pas weer in het nieuwe cursusjaar (vanaf 6 september) volledig open te gaan (uiteraard nog afhankelijk van hoe de situatie dan zal zijn).


Mochten er vragen of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact met ons op

Reacties

Casper Porton

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!