Nieuw lesaanbod voorjaar 2022

Dit is inhoud van de nieuwsbrief van 30 maart 2022. Met aandacht voor o.a. nieuwe cursussen (filosofie, inscripties, Latijns koor), nieuwe methode Latijn (Via Latina), vroegboekkorting op de Zomerscholen Grieks & Latijn en nieuwe artikelen op Classiculus.

Hieronder volgt de nieuwsbrief die verzonden is op 30 maart 2022.

Salvete plurimum,

In deze voorjaarsupdate vragen we jullie aandacht voor nieuw lesaanbod, een nieuwe methode Latijn, nieuwe artikelen op ons blog en volgt een vooraankondiging van onze zomerscholen.

Lesaanbod voorjaar 2022

Filosofie (op locatie & online)

April is de Maand van de Filosofie en we bieden dan een korte cursus filosofie en een lezing.


Latijnse inscripties: Sprekende stenen in Rome (alleen ONLINE)

Naast nieuwe curussen Grieks & Latijn voor beginners zijn er ook nieuwe cursussen voor meer gevorderde Latinisten, waaronder een cursus inscripties.


Chorus Latinus – Zingen in het Latijn (op locatie + opname)

Onder leiding van classicus, zanger en koordirigent Karel Stegeman starten we met een Latijns koor! Om te kijken of hier animo voor is, starten we met een korte reeks van vier zaterdagmiddagen.

Karel zal de te zingen teksten van verdere context voorzien en nader toelichten. De zangsessies nemen we ook op, zodat je die later terug kunt kijken. Op die manier hoef je geen lessen te missen en kun je thuis nog verder oefenen. Cantemus Latine!Via Latina – nieuwe methode Latijn

Onze Spaanse collega’s Georgius en Aloisia, welbekend van de Latijnse dagen hebben de afgelopen zeven jaar gewerkt aan een nieuwe methode Latijn die een mooie aanvulling biedt op de serie Lingua Latina per se illustrata.

Grammatica en woorden worden in context geïntroduceerd, maar op een hoger tempo dan in Familia Romana. Verder ligt de focus in de teksten op legendarische en historische verhalen die afgewisseld worden door Latijnse teksten over culturele onderwerpen. De bijbehorende oefeningen zijn gevarieerder en uitdagender. Let op: niet alle grammatica komt in dit boek aan bod.

Het boek is exclusief te bestellen bij Addisco via onze webshop. Daar zijn ook een paar voorbeeldpagina’s te bekijken.


Classiculus blog

Op ons blog vind je twee nieuwe artikelen:


Zomerschool Grieks & Latijn – vroegboekkorting

We mogen weer! Aanstaande zomer houden we onze Zomerschool Grieks & Latijn voor het eerst in ons nieuwe onderwijscentrum in Hilversum.

In tegenstelling tot voorgaande edities hebben we nu alle niveaus in één week ondergebracht. Er is een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij. Tot eind april is er voor iedereen een vroegboekkorting. Na april blijft er een korting gelden voor cursisten die wekelijks lessen bij Addisco volgen. Voor studenten hebben we een aantal beurzen beschikbaar.


Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over het nieuwe aanbod. Hopelijk jullie ook? Ken je andere mogelijke enthousiastelingen, stuur deze mail dan aan hen door.

Als er vragen of opmerkingen zijn, hoor ik die graag.

Curate ut valeatis,

Casper

PS: Wil je deze nieuwsupdates in je mail ontvangen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Reacties

Casper Porton

Blijf op de hoogte
en mis niets!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en onze activiteiten?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!